Loop de Culinaire Route

Heb je het over vakantie dan heb je het onder andere over lekker en verrassend eten. Van traditionele hapjes tot de lekkerste lokale wijnen en seizoensproducten.Culinaire Route - Vakantiebeurs

Hou jij ook van nieuwe smaken proeven en wereldse gerechten proberen? Dan was de Culinaire Route echt iets voor jou! Bij verschillende stands kon je de lekkerste hapjes proberen. Wil jij weten wat er op het menu stond? 

 

  1. Bij het USA Café (3.C055) kreeg je een Snapple. Dat is een typisch Amerikaans drankje. Snapple wordt gemaakt ‘from the best stuff on earth' en bevat écht vruchtensap zonder conserveringsmiddelen. In de iconische glazen fles van 473 ml zijn er de vrolijke smaken Fruit Punch, Lemonade, Kiwi Strawberry, Mango,  Lemon Iced Tea and  Peach Iced Tea.

  2. Dominicaans Republiek (4.C090) kreeg je een zoet hapje genaamd Tres leches. Dit is een cakeje gemaakt in drie verschillende soorten melk met meringue on top. Mmmmmmm.....

  3. Bij het Grieks Verkeersbureau (7.A10) kreeg je een shotje ouzo van Lesbos Island met Griekse olijven.

  4. Iran (8.A024) had een Iraanse soep genaamd Ash op het menu staan. Een soep met een rijke textuur waaronder noedels, bonen, kruiden en bladgroente zoals spinazie of bietenscheuten. Af gegarneerd met mint olie, krokante gefrituurde uienringen en zure kashk, een gefermenteerd product wat veel in het midden oosten gegeten word en erg lijkt op zure yoghurt. De noedels representeert volgens vele de vele paden in het leven, het is een traditie om deze soep te serveren als iemand terug komt van een lange reis.

  5. Het Duitse Verkeersbureau (11.B076) organiseerde een Duitse wijnproeverijHet Informatiebureau voor Duitse Wijn (DWI) nodigde je dan ook van harte uit om bij de Duitsland-stand in hal 11 een heerlijke Duitse kwaliteitswijn te komen proeven.

  6. Ierland (11.F010), via House of Britain, nam echte muffins mee. Hier weten ze hoe een echte muffin moet smaken! Deze heerlijke, luchtige muffin is een pure verwennerij voor bij de koffie of thee. Een kwalitatief, hoogwaardig product die een unieke smaakbeleving geeft.  Genieten tot de laatste kruimel! 

  7. Op het Afrika-terras (Hal 2) genoot je van heerlijke Boboti. Een typisch Afrikaans gerecht. 

  8. In Outfreeca (Hal 12) roosterde je marshmallows, want als er iets past bij kamperen en het buitenleven dan is dit het wel.