NL Reist

NL-reistveilig
De wereld is mooi, dus trek erop uit en geniet onbezorgd door je goed voor te bereiden. Dit doe je door een geschikte reisverzekering af te sluiten, geldige reisdocumenten (paspoort/visa) mee te nemen en vooraf het reisadvies te lezen.

Mocht je hulp of meer informatie nodig hebben dan heb je, waar je ook bent, met de 24/7 BZ producten overal toegang tot hulp en advies. Download nu de 24/7 BZ reis-app met reisadviezen. Ook kan je in de app met 1 druk op de knop direct contact opneemt met 24/7 BZ Contact center of bel +31 (0)247 247 247. Deze lijn is 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar voor informatie, reisadviezen en noodgevallen. Ook is BZ bereikbaar via Twitter: @247BZ.

Kom langs de stand van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor informatie over een goede reisvoorbereiding en ga op de foto met als achtergrond je favoriete vakantiebestemming!

NL-reistbewust
Douane - NL Reist Plein - VakantiebeursWil je weten watvoor souvenirs je mee mag nemen van je mooie reis? En waarom sommige dingen verboden zijn? Wil je zien hoe een hond met zijn neus van alles kan opsporen, hoe goed het ook verstopt is? Of wil je eens testen of die mooie gouden ring inderdaad van echt goud is? 
Dat kan allemaal bij de stand van Douane op het NL Reist-plein!
Kom langs en stel al je vragen aan douaniers die alles weten over namaak, sieraden, schelpen, elektronica en nog veel meer. Zij kunnen je veel vertellen over hoe belangrijk het is om geen namaak te kopen in het buitenland, of die mooie schelpen en koraal te laten liggen op het strand. Kom luisteren naar hun verhalen en ervaringen. Of kom kijken naar de demonstraties met snuffelhonden of laat je sieraden testen bij het mobiele Douane laboratorium. 
Want iedereen is een wereldreiziger, die weet wat hij wel of niet mee terug naar huis mag nemen.

Download de Douane Reizen app, en je bent een Wereldreiziger!

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 

Een beschermde plant of dier als souvenir? Ken je grenzen.

Een ivoren beeldje, slangenleren tas of een mooi stuk koraal. Op de buitenlandse bestemmingen of via internet zijn ze vrij te koop, maar toch mogen ze de grens niet altijd over. Ken je grens.

Bijna iedereen komt bewust of onbewust wel eens in aanraking met CITES en de daarbij geldende regels. Maar lang niet iedereen weet wat deze regels inhouden, welke verplichtingen erbij horen en wat de consequenties zijn van het overtreden van de regels. Zonder de juiste papieren kunnen controleurs, bijvoorbeeld de douanecontroleurs op Schiphol, uw spullen in beslag nemen. Voor sommige souvenirs geldt een uitzondering. In Nederland verstrekt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de juiste documenten.

Meer weten? Kom kijken naar een aantal pracht exemplaren in beslag genomen beschermde soorten op NL reist Overheidsplein hal 8 tijdens de Vakantiebeurs 2018. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Douane staan voor u klaar en informeren u graag over de CITES-regelgeving. Deze regelgeving is noodzakelijk voor het voortbestaan van wereldwijde kwetsbare soorten, dieren en planten maar ook delen of producten hiervan.

NL-reistgezondGGD App - NL Reist - Vakantiebeurs

Of je nu de big five wilt bekijken in Afrika, de Borobudur gaat bezoeken in Indonesië of in een bootje de Amazone gaat verkennen; iedereen wil gezond weer thuiskomen. Een goede voorbereiding is belangrijk. De GGD helpt u daarbij. Deskundige adviseurs geven u advies over vaccinaties, malariapillen en maatregelen om tijdens de reis gezond te blijven. Ieder land kent namelijk zijn eigen gezondheidsrisico’s. Tijdens de Vakantiebeurs zijn de reizigersadviseurs van de GGD aanwezig op het NLreist-plein in hal 8 om u te informeren.

 

Een afspraak voor het spreekuur bij de GGD maakt u 24/7 online op GGDReisvaccinaties.nl. Download vast de app GGDreistmee via de Appstore of Google Play. Een handig hulpmiddel tijdens uw reis. 


GGD: daar kunt u mee op reis!

GGD App - NL Reist - Vakantiebeurs

Op het NL Reist-Plein vind je een uitgebreid programma met allerlei leuke workshops en demonstraties.