2018: Buitengewoon Wallonië & Ardennen

Wallonië België Toerisme vertegenwoordigt samen met haar partners alle Waalse provincies, de Ardennen en belangrijke attracties en accommodaties. Kunst, cultuur, gastronomie, muziek, folklore, flora, fauna, wandel-, fiets-, trektochten, ontspanning, etc.
 
Het Zuiden van België ligt om de hoek: de Ardennen, de Waalse steden en overig Wallonië: genieten van de natuur, cultuur, musea, de Bourgondische sfeer, culinaire heerlijkheden, steden, dorpen, kastelen, sportieve activiteiten, attractieparken, industrieel erfgoed en nog veel meer bezienswaardigheden. Ervaar zelf de gemoedelijke sfeer van het gebied en slaap sfeervol in charmehotels, kasteeltjes, bed & breakfasts, in vakantiehuizen in dorpen of op campings. Lekker shoppen in de Waalse cultuursteden.
 
 
In 2018 staat Wallonië met de Ardennen in het teken van de term ‘Buitengewoon’.
 
Wakker worden tussen de ritselende blaadjes van de bomen, overnachten in een boomhut, woonwagen, voormalig douanegebouw, oude molen, in een luchtbel…., ontbijten in een voormalig schoollokaal. Originele, ‘out of the ordinary’ ongewone bezienswaardigheden; zulke bijzondere plekken maken een vakantie extra onvergetelijk.
 
 
Verder zijn er veel vlakke Ravelroutes, nieuwe netwerken met knooppunten en mountainbikeroutes in dit zuidelijke deel van België. De bekroonde fietsroute de Vennbahn, 125 km, ligt in het Duitstalige gebied van België. De Maasfietsroute is gereed en meteen genomineerd. In de streek Wallonie Picarde, op weg naar Tournai, is een netwerk met 1600 km fietsroutes en ook in de Famenne, hartje Ardennen, is een netwerk aangelegd. Overal zijn fietsen en e-bikes te huur, steeds meer hotels, gîtes en b’s sluiten zich aan bij de organisatie ‘Bienvenue vélo-Fiets welkom’.
 
 
In Luik is het museum La Boverie geopend dat een partnerschap heeft met het Louvre in Parijs en waarmee jaarlijks een expositie wordt gehouden. Veelbelovend! Luik heeft verschillende exposities op het programma staan in het Guillemins station van Calatrava.
 

 
Link naar exposant http://expomatch.vakantiebeurs.nl/exhibitor/78112
 
Standnummer: 11.B012