NewYork.nl

Een gekkenhuis is het er altijd: Times Square in New York, misschien wel het bekendste plein ter wereld. Hier viert New York Oud en Nieuw en kopen toeristen kaartjes voor Broadway-shows en andere evenementen in The Big Apple. Met overal kanariegele taxi’s en een continue overdosis neonreclame vanaf glimmende gevels van fameuze wolkenkrabbers. Hier moet je een keer geweest zijn, vindt oprichter Eric Lang van NewYork.nl die daarom voor iedereen die nooit op Times Square heeft gestaan, een deel van het plein in het klein nabouwt op de Vakantiebeurs.

De bezoekersaantallen van Erics NewYork.nl zijn bijna net zo duizelingwekkend als die van de hoofdstad van de wereld zelf, blijkt uit een kleine blik op Facebook: meer dan 1,7 miljoen volgers. Het lijkt er dan ook op dat bijna elke Nederlander die overweegt naar New York te gaan, vroeg of laat voor raad aanklopt bij Eric. Dat was al te merken tijdens de vorige editie van de Vakantiebeurs, toen er een echte Yellow Cab in de stand stond en Eric honderden mensen tips en advies gaf in zijn karakteristieke American Diner. Eric denkt dat het succes te danken is aan het feit dat de informatie ‘echt’ is en niet wordt gepubliceerd om te verkopen. “Mensen weten dat en komen daarom altijd bij mij terug. Dat zorgt bovendien voor goede mond-tot-mondreclame!”

Informatiekanaal
”Mijn site is ontstaan als een informatiekanaal. Ik woonde in New York en kreeg altijd vragen van vrienden en familie over wat ze daar konden doen. Om ze te helpen, plaatste ik al mijn informatie over bars, restaurants en excursies op een website.” Die website is uiteindelijk een eigen leven gaan leiden, merkte hij toen hij op een gegeven moment ineens vragen kreeg van wildvreemden. “NewYork.nl is dus ontstaan om mensen tips en advies te geven. En dat is waar ik nog steeds voor sta: alles op de website heb ik zelf gedaan of bezocht en dingen die ik niet leuk vind of niet kan aanraden, krijgen er geen plek.”

“Ik denk dat mensen mijn eerlijke informatie kunnen waarderen en dat NewYork.nl daarom dus zo populair is: ik heb dit jaar al meer dan 250.000 Nederlanders op weg geholpen.” Op de Vakantiebeurs hoopt Eric nog veel meer mensen te kunnen voorzien van zijn insider tips. Beursbezoekers kunnen dan ook vooraf via NewYork.nl een gratis adviesgesprek met hem reserveren zodat ze zeker zijn van zijn persoonlijke aandacht. “Of ze nu vragen hebben over de lekkerste hamburgers, een musical op Broadway of een helikoptervlucht, bij de stand van NewYork.nl zijn ze altijd aan het juiste adres!”

 

​Droomreis
Voor al zijn huidige en toekomstige New York-fans pakt Eric op de komende Vakantiebeurs dus extra uit door een deel van Times Square in het klein na te bouwen. Hiermee hoopt hij de bezoekers alvast een beetje te laten proeven van de sfeer in New York en ze nog enthousiaster te maken over hun droomreis naar The Big Apple. “Ik wil iedereen helpen zich als een echte New Yorker te voelen!”