Nieuwe tendens: Fair Trade Reizen naar Zuidelijk Afrika

Fair Trade Approved

Fair Trade Approved

Met het label ‘Fair Trade Tourism Approved (FTT)’, is Afrikaya Tours specialist voor verantwoorde reizen naar Zuidelijk Afrika: reizen met respect voor mensen, dieren en milieu. Kleinschalig en niet-toeristisch!
 
Bij steeds meer producten kiezen mensen voor ecologisch verantwoord en Fair Trade. Een reis mag als Fair Trade product worden aangeboden als het voor 50% uit elementen bestaat die het FTT keurmerk hebben. Een accommodatie of aanbieder van een excursie moet hiervoor voldoen aan maar liefst 200 criteria op het gebied van eerlijke lonen, goede arbeidsomstandigheden, eerlijke inkoop en management, maar ook respect voor mensenrechten, cultuur en natuur hebben.
 

 
Waarom Afrikaya Tours in 2015 al als eerste Nederlandse tour operator Fair Trade approved is?
 

 
Ze bieden op groeps- en autoreizen geen excursies aan die dier- of mens- of milieuonvriendelijk zijn.
 
Lokale culturen bezoeken ze het liefst zo origineel en niet-toeristisch mogelijk, zoals samen koken of een lunch, diner of overnachting bij een local thuis. Zodat de revenuen ook rechtstreeks naar de juiste personen gaan en er niets ‘aan de strijkstok’ blijft hangen. Ze adviseren gasten over wat ze mee kunnen nemen en wat ze vooral niet moeten meenemen, zoals plastic speeltjes of snoepgoed, in Afrika is tandartszorg iets minder vanzelfsprekend dan hier.
 
 
Ze bieden geen olifantenritten, leeuwtjes knuffelen of cheetah fotomomenten aan, maar zien de dieren het liefste in hun natuurlijke leefomgeving en daarvoor kennen ze de mooiste plekjes.
 

 
Op elke groepsreis krijgen gasten een hervulbare Afrikaya waterfles om te voorkomen dat we aan het einde van de dag een vuilniszak vol kleine plastic flesjes moeten weggooien. In de koelkast in de bus worden 5 liter flessen koud gezet. Deze zijn leeg dan weer welkom bij de locals om allerlei vloeistoffen in te bewaren. Met recycleren beperken we de ecologische voetafdruk. In de uitgebreide persoonlijke reismap staan tips om in Afrika eco-vriendelijk en Fair Trade te reizen.
 

 
Ze ondersteunen zelf rechtsreeks een dierenopvangcentrum en hebben een schooltje geadopteerd in Port Elizabeth. Ze hebben samen met gasten groentezaden gedoneerd voor de moestuin, mest en watertoevoer geregeld met 5.000 liter watertanks, keukens uitgerust met grote fornuizen en potten en pannen en kasten om etenswaren veilig op te bergen, een speeltuintje aangelegd en voetballen bezorgd. Ze regelen wat op dat moment voor de school urgent is en de hulp is 100% 1 op 1!
 

 
Ze gebruiken in ZA veel aanbieders van accommodaties en excursies met Fair Trade Label en kunnen individuele Fair Trade maatwerkreizen samenstellen. Ook bij niet-gecertificeerde aanbieders, letten ze zelf op, dat kan alleen omdat ze er een paar keer per jaar zelf komen. Ook de vaste klanten die jaarlijks een reis boeken, kijken mee en rapporteren eventuele misstanden. Kortom, het heeft altijd de volle aandacht!
 

 
Dus vind je het ook belangrijk dat jouw reis naar Zuidelijk Afrika met veel kennis en kunde, maar ook met respect voor de lokale mensen, dieren en milieu wordt georganiseerd, dan zit je bij Afrikaya Tours goed!
 

 

 
Link naar exposant http://expomatch.vakantiebeurs.nl/exhibitor/77822
 
Standnummer: 02.A037