Vakantiefoto’s: de do’s en don’ts volgens Zoover

Van jaloersmakende strandfoto’s tot dat ene geluksmomentje in de sneeuw: dagelijks delen tientallen vakantiegangers hun mooiste vakantiefoto’s op zoover.nl. Meer dan genoeg materiaal om bij weg te dromen, dus! Zelf aan de slag? Zoover geeft een paar do’s en don’ts voor de mooiste vakantiefoto’s.

DO: laat je van tevoren inspireren
Een erg fijne bezigheid tijdens een druilerige zondagmorgen: wegdromen bij andermans vakantiefoto’s. Bij voorkeur die van tropische bestemmingen, paradijselijke eilanden en zonnige steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze selectie van de meest jaloersmakende vakantiefoto’s van de Caribische eilanden? Of dit bewijs dat het Kroatische Dubrovnik enorm fotogeniek is? Ook deze blog met vakantiefoto’s uit de Rhône-Alpes zijn een heerlijke remedie tegen een herfstdip.

DON’T: té geijkte vakantiefoto’s maken
Uit onderzoek blijkt dat er een limiet zit op het aantal spring-in-de-lucht foto’s die wij aankunnen. Sommige foto’s zijn zó vaak gedaan, dat ze ècht niet meer kunnen. Maak jij je schuldig aan één van deze 4 irritantste vakantiefoto’s?

DO: check de tips van de pro’s
Hoewel deze selectie van grappigste vakantiefoto’s op Zoover bewijzen dat creativiteit loont, zijn er een aantal basisregels die best handig zijn om te volgen. Zoals het benutten van dat ene gouden uurtje net voor zonsondergang. En het slim gebruiken van photoshop. Meer tips? Check deze blog vol fototips voor de perfecte vakantiefoto.

DON’T: stoppen met foodie-foto’s maken
Wat doe jij, wanneer je die enorme high tea toren vol lekkernijen voor je neus krijgt? Je camera pakken, natuurlijk! Sinds Instagram hebben wij standaard onze camera in de aanslag voor dat ene shot van ons kleurrijke bord vol exotische hapjes. Steeds meer (sterren)restaurants schijnen een ‘no photo’s please’ bordje op de deur te hangen. Ze willen liever dat hun klanten zich focussen op de smaak en de ervaring van hun gerechten. Zoover blogger Fleur bewijst dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten en ging op pad. Smul met haar mee met deze fotogenieke gerechten uit Krakau.


Lees nog veel meer tips en reviews op Zoover.nl of laat zelf je mooiste vakantiefoto’s achter in een
review.