Een vakantie vol lekker eten? Check Zoover’s culinaire vakantietips

Staat vakantie houden voor jou gelijk aan veel lekker eten? Met deze 3 culinaire vakantietips van Zoover wordt jouw reis ongetwijfeld één groot smulfestijn. Eet smakelijk!

1. Laat je verrassen door onontdekte culinaire bestemmingen

Italië, Griekenland, de Bourgogne: we kunnen de ultieme culinaire bestemmingen wel dromen. Het zijn vaak echter juist de kleinste onontdekte bestemmingen die de grootste culinaire verrassingen voor je in petto hebben. Want wist je bijvoorbeeld dat ze op Malta bizar lekkere zwaardvisgerechten hebben? En dat je in de Rhône Alpes de beste nougatiers van Frankrijk vindt? Of wat dacht je van een portie rendier met bessenlikeur in Lapland?

Zoover - culinaire tips - Vakantiebeurs

Nog een paar verrassend lekkere culinaire bestemmingen:

  • Hoezo lauwe bitterballen of die eeuwige borrelnoten? In een bierstad als het Beierse München snappen ze pas echt wat borrelsnacks zijn. Oftewel: een topbestemming voor braadworst- en pretzellovers! Meer weten? Check Zoover’s blog Beieren: 5x een Duits culinair walhalla.
  • Het Griekse Lesbos is misschien wel één van DE culinaire vakantietips van Griekenland. Mis vooral de loukoumades niet. Deze traditionele en zeer verfijnde deegballetjes zijn werkelijk verrukkelijk. Benieuwd waar je de allerbeste vindt? Je leest het in Zoover’s blog Proef de Griekse sfeer op Lesbos.


2. Doe-het-zelf culinaire vakantietips: Ga buiten de deur koken

Het heft graag in eigen handen houden? Laad de auto vol, boek een idyllische kampeerplek en maak jezelf expert in buiten de deur koken. Want - geloof ons - er is echt meer mogelijk dan die instant-noodlesoep en standaard bbq! Gewoon voor vertrek even de gouden basisregels noteren en je laten inspireren door deze blogs vol culinaire vakantietips!

Waar je die idyllische kampeerplekjes vindt? Volgens Zoover reviewers is Camping Du Parc aan het Gardameer één van de beste campings in heel Italië. En wil je verse vis voor de deur? Op de populaire Zweedse Camping Hedesunda zit je direct aan een enorm meer.

Zoover - culinaire tips - Vakantiebeurs

3. Bezoek Europa's leukste foodfestivals

Een foodfestival is de gezelligste manier om in korte tijd veel van een lokale keuken te proeven. Zo kun je in mei heerlijk Hongaars snacken tijdens het Gourmet Food Festival in Boedapest of het geheim van Zweden's smörrebröd ontdekken tijdens het Smaka pa foodfestival in Stockholm. Ook in Nederland zijn er volop foodfestivals. Zoover blogger Christine verzamelde een paar fijne opties voor je in haar blog De leukste zomerse foodfestivals.

Wij zijn benieuwd naar jouw culinaire vakantietips! Schrijf een review over jouw culinaire topbestemming op Zoover.nl.