Concept

In januari 2018 zal de 48e editie van de Vakantiebeurs plaatsvinden, het leukste en meest inspirerende vakantie-evenement van Nederland. Voor vakantiegangers al jarenlang de ultieme plaats om in een inspirerende en levendige omgeving persoonlijk in contact te komen met o.a. verkeersbureaus, reisaanbieders en lokale experts. Met als doel zich te oriënteren, te laten inspireren, te vermaken en uiteraard om de beste deals te boeken.

Voor deelnemers is de Vakantiebeurs de ultieme plaats om in persoonlijk contact te komen met de klant (database & klantkennis opbouwen), uit te dragen wat de Unique Selling Points van de bestemming of organisatie zijn en mensen te verleiden bij de eigen organisatie te boeken of naar die bewuste bestemming af te reizen.

Naast de consumentendagen zijn de Vakantiebeurs Vakdagen (dinsdag en woensdag) de ultieme plaats voor reisprofessionals om zaken te doen (B2B-zone), te netwerken (matchmaking-tool) en tijdens de vele workshops en inhoudelijke sessies op de hoogte te blijven van alle trends, ontwikkelingen en innovaties in de reiswereld en daarbuiten.

Vakantiebeurs 2018 in vogelvlucht…

• Pay off’s: “You can find this… at vakantiebeurs” & #vakantievoorpret
• Nieuwe gesegmeteerde marketingcampagne met diverse campagnebeelden waarbij duidelijk het grote scala aan bestemmingen en special intrest zones gecommuniceerd zullen worden.
• Routing op de beurs: Indeling op basis van geografische zones, waarbij het thema “rondje rond de wereld” voortgezet wordt. Wel worden er de komende edities twee extra passages gecreëerd (de centrale as is weer open/een passage tussen hal 8 en 11) zodat men indien gewenst sneller door kan steken.
• Beleving op de beurs naar hoger plan trekken door o.a. subsidies voor activatiesamenwerkingen met deelnemers en de introductie van een Experience Hal met o.a. een beach café, reistheater met gevarieerde programmering en virtual reality.
• Contentaanbod en relevantie verhogen door o.a. introductie van theaters in de hallen t.b.v. product- en bestemmingspresentaties.
• Local Expert area’s – samenwerkingen met bloggers & influencers.
• Kwaliteitsinjectie vakdagen d.m.v. zeer hoogwaardig inhoudelijk vakdagprogramma, introductie van separate B2B-zone en een matchmaking tool.

Data & Tijden
De Vakantiebeurs 2018 zal plaatsvinden van dinsdag 9 t/m zondag 14 januari, waarbij 9 januari alleen toegankelijk zal zijn voor vakbezoekers en 10 januari een gemengde vak- en consumentendag is. Van 11 t/m 14 januari is de Vakantiebeurs puur een consumentenevent.

Halindeling – Geografie & themazones
Hal 2: Afrika, Africa Village en theater dome.
Hal 3: Noord-Amerika, Canada, Iran en Cruise Boulevard
Hal 4: Midden- en Zuid-America, Caribbean Village, Azië, Down Under & Pacific, theater dome
Hal 7: Zuid-Europa/Mediterrane landen, Urban zone en theater dome
Hal 8: Midden-Oosten en Noord-Afrika, VVKR-paviljoen en NL Reist Plein
Hal 10: Nederland, Scandinavië, IJsland, Groot-Brittannië & Ierland, foodmarkt
Hal 11: Actief hal met Picknick-zone, fietstest parcours, actief plein, Duitsland, Oostenrijk, België, Centraal- en Oost-Europa
Hal 12: Outfreeca; camping en outdoor vakanties

Terugblik editie 2017