Wat is nieuw in 2018

Vakdagen:

B2B-zone & Trade Units 
Nieuw dit jaar tijdens de vakdagen is een compleet afgeschermde B2B ruimte in hal 9 . Deze ruimte is geschikt voor zakelijke afspraken of om rustig te werken op het gratis WIFI netwerk en is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers en exposanten. Vakbezoekers kunnen op dinsdag 9 en woensdag 10 januari hier speciale trade units boeken. 

Matchmaking
Met de speciale matchmakingtool kunnen vakbezoekers en exposanten elkaar ontmoeten en daarbij hun zakelijke netwerk onderhouden en uitbreiden

Vakantiebeurs Netwerkborrel
Op de eerste vakdag, dinsdag 9 januari nodigt de Jaarbeurs al haar exposanten uit om in een informele en ontspannen sfeer elkaar te ontmoeten. De netwerkborrel vindt plaats in de Experience hal (hal 9) van 18.00-21.00 uur.

Theaters
Vakbezoekers kunnen zelf volledig ingerichte theaterruimtes reserveren voor het organiseren van (besloten) bijeenkomsten of kleine get2gathers. 

Changes in Tourism-dag
De ANVR organiseert op woensdagochtend 10 januari de Changes in Tourism-dag. Tijdens deze dag worden o.a. de drie genomineerden bekendgemaakt van de Sustainable Travel Award. Deze award is een initiatief van ANVR, Travmagazine in samenwerking met de Vakantiebeurs en het MVO Netwerk Toerisme. Klik hier om het dagprogramma te bekijken. 

En klik hier om meer te weten over de Sustainable Travel Award.

Consumentendagen:

Theaters op de beursvloer

Presentaties en workshops van onder andere verkeersbureaus en reisorganisaties.

Experience hal

Een complete hal met beleving. Een inspirerende zone met een multimediatheater, virtual reality-straat, beach café, foodtrucks, Ibiza hippiemarkt, live entertainment, modeshows, kook- en cameraworkshops.

Urban Terras

Een nieuwe gethematiseerde zone voor citytrips. In een urban vibe vindt men onder andere een theater, aanbieders van stedenreizen en natuurlijke de city consults van Time to Momo met de lokale experts en schrijvers van de reisgidsen (voormalig 100% stedengidsen).

De Actief, Fiets en Wandel Zone

Een gethematiseerde hal waar we veel aan actieve vakanties gerelateerde organisaties en bestemmingen geclusterd hebben, te midden van een uitgebreid fietsparcours - i.s.. fietsvoordeelwinkel - om e-bikes te testen, een actief-plein met reisspecialisten op actieve vakanties, de grote ANWB-kamperenstand en voor de actieve reizen uitermate geschikte “groene bestemmingen” zoals Oostenrijk, Duitsland, België, Slovenië, Polen, Tsjechië en Slowakije. Een levendige groene picknick-zone met horeca en leuke activiteiten maakt het geheel af.

Night at the Vakantiebeurs

Dit jaar gaan we op zaterdag langer open en introduceren we een heel nieuwe concept; Night at the Vakantiebeurs. De complete beurs met alle stands zal geopend zijn tot 20.00 uur, daarna kan men tot 22.00 uur in de nieuwe Experience Hal terecht om in vakantiesferen te genieten van live entertainment, een hippiemarkt en natuurlijk culinaire versnaperingen en tropische drankjes. Op deze wijze kan men eerst optimaal de beurs bezoeken en vervolgens nog heerlijk genieten van alle unieke activiteiten en eten in de belevingszone. Een heerlijk avondje uit om de beurs mee af te sluiten.