Geef je op voor de Sustainable Travel Awards

Op woensdag 10 januari worden tijdens het ANVR event Changes in Tourism op de Vakantiebeurs Vakdagen de genomineerden van de Sustainable Travel Award bekend gemaakt. Ben je ook een bedrijf of organisatie die een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van duurzaamheid kan demonstreren? Neem dan deel aan de Sustainable Travel Award.

De Sustainable Travel Award is een initiatief van ANVR en Travmagazine in samenwerking met de Vakantiebeurs en het MVO Netwerk Toerisme. De ‘Sustainable Travel Award’ krijgt dit jaar speciale aandacht in het VN-jaar van Duurzaam Toerisme. In 2018 gaat de nationale duurzaamheidprijs in de reisbranche op een feestelijke manier uitgereikt worden op het Reisgala van 27 januari 2018.

Iedere partij binnen de reissector of daaraan gerelateerd kan meedoen. Van Onderwijsinstellingen, reisorganisaties, accommodaties, vervoerbedrijven, excursieaanbieders tot aan bestemmingen en ICT- bedrijven. De inzendingen zullen door de jury op basis van een verschillende criteria beoordeeld worden. Er wordt o.a. gekeken naar de mate waarin het project op een positieve manier heeft bijgedragen c.q. bijdraagt aan sociaal- cultureel, natuur & milieu, bedrijfseconomisch, community, communicatie: beïnvloeding gedrag (bijv. medewerkers, leveranciers, partners, gasten, bestemmingsautoriteiten), praktische toepasbaarheid en belang voor sector, Innovatie en Kwaliteit

De jury voor de ‘Sustainable Travel Award bestaat uit Bernedine Bos (Hoofd programma’s en projecten MVO Nederland), Mirjam Dresmé (Hoofd communicatie ANVR), Louis Frankenhuis, (Reisondernemer), Theo de Reus (hoofdredacteur TravMagazine en juryvoorzitter) en Carinha Uytterhoeven (Business Unit ManagerOnderwijs, Reizen, Zorg & Vrije Tijd, Jaarbeurs).

Inclusief de stem van het vakpubliek zijn er dus totaal 6 jurystemmen. De jury bepaalt welke van de genomineerde initiatieven in aanmerking komt en wie de ‘Sustainable Travel Award’ in ontvangst mag nemen. Het publiek heeft na de bekendmaking de tijd om ook zijn stem uit te brengen via een poll op de website van Travmagazine. De winnaar van de poll krijgt een extra jurystem. De extra jurystem wordt meegewogen in de finale stemronde.

Zaterdag 27 januari 2018 tijdens het door TravMagazine georganiseerde Reisgala wordt de uiteindelijke winnaar van de Sustainable Travel Award bekend gemaakt. Opgeven kan nog tot 15 december.


»Download het deelnameformulier hier.