VNU

Mediacontacten

Melanie Ferranti/Ben de Jongh
Persvoorlichting
T: 030 295 2202 / 2006
E: Persvoorlichting

Laat persberichten automatisch naar uw e-mailadres verzenden.
Aanmelden

Veelgestelde vragen door exposanten over Pers  

Volg ons via twitter Volg ons via Twitter
RSS Nieuwsfeed Abonneer u op de RSS nieuwsfeed

Persaccreditatie Vakantiebeurs

Persaccreditatie voor de vakdag van de Vakantiebeurs vindt voorafgaand aan de beurs plaats en is alleen mogelijk via de officiële persuitnodiging van Jaarbeurs.
Uitsluitend journalisten in het bezit van een officiële perskaart (NVJ, Politieperskaart) komen hiervoor in aanmerking.

Ontvangt u onze persberichten dan wordt ook de persoonlijke persuitnodiging automatisch aan u gestuurd. Met de persoonlijke code in deze uitnodiging kunt u zich online accrediteren voor een Vakantiebeurs Persbadge. Alleen door Jaarbeurs uitgenodigde journalisten hebben direct toegang tot de Vakantiebeurs (incl. vakdagen) via de Persbadge.

Zonder officiële perskaart is accreditatie uitsluitend mogelijk via een verklaring (op origineel briefpapier) van de hoofdredacteur van het nieuwsmedium waaraan u verbonden bent of waar u als freelancer mee samen werkt. Persbadges worden niet verstrekt aan commerciële medewerkers van uitgeverijen. Hiervoor is een speciale registratie beschikbaar via: www.vakantiebeurs.nl 

De Vakantiebeurs Persbadge wordt onder geen enkele voorwaarde per post verzonden, maar is uitsluitend verkrijgbaar door middel van inwisseling van uw e-mailbevestiging bij de Persregistratiebalie in Entree Oost.
De reguliere perskamer in de centrale Entree is hiervoor op de eerste vakdag niet geopend.

Persberichten 2015

 • Primeur! Vakantiebeurs Awards

  11 november, 2014
  Prijsuitreiking op Vakantiebeursfeest 13 januari 2015

  Geen enkel evenement op reisgebied in Europa trekt zoveel consumenten als de Vakantiebeurs. Nagenoeg de gehele branche is bijeen voor de presentatie en introductie van de meest uiteenlopende wereldwijde vakantiebestemmingen. Het maakt de beurs tot het ideale platform voor de uitreiking van de Vakantiebeurs Awards, een regelrechte primeur voor de komende editie, van dinsdag 13 januari (vakdag) tot en met zondag 18 januari 2015.

  Lees meer >>

 • Zonzeker eiland Gastland van de Vakantiebeurs

  7 november, 2014
  Curaçao prikkelt de zintuigen

  Het gaat erg goed met Curaçao. Momenteel is het volgens Edward Suares, Director Europe bij Curaçao Toeristen Bureau Europa, een van de weinige bestemmingen met een groeiend aantal bezoekers. En als het goed gaat dan moet je dat ook laten zien vindt Suares. “Je moet van het moment gebruik maken en wij doen dat in dit geval door Gastland te zijn op de Vakantiebeurs. Soms moet je goed uitpakken en niet al te bescheiden te zijn.” De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Nieuw op de Vakantiebeurs: Moldavië

  7 november, 2014
  Crisis of geen crisis, Nederlanders geven niet graag te veel uit; ook niet op vakantie. De vraag is alleen: waar vind je nog een plek om voordelig schitterend vakantie te vieren. Het antwoord wordt gegeven op de Vakantiebeurs in Utrecht, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari in de Jaarbeurs. Daar presenteert Moldavië zich namelijk voor het eerst aan het Nederlandse publiek. En het aantrekkelijke lokale prijsniveau is volgens Radu Cucos van de Moldavische ambassade in Nederland niet de enige troef die het land in handen heeft.

  Lees meer >>

 • Vakantiebeurs start met Reisadvies op maat paviljoen

  7 november, 2014
  Wil je op reis, maar weet je niet waar je moet beginnen? De Vakantiebeurs start komende editie met een nieuw initiatief: het Reisadvies op maat paviljoen. Hier zetten zelfstandig reisadviseurs zich met een grenzeloos enthousiasme in om voor iedereen de perfecte droomvakantie samen te stellen. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Beroemdste wildpark ter wereld present op Vakantiebeurs 2015

  7 november, 2014
  Kruger Lowveld wijst de weg naar de Big Five

  Zuid-Afrika is jarenlang één van de bekendste gezichten op de Vakantiebeurs in Utrecht. Het land heeft bijna iedere editie een enorme stand met vertegenwoordigers van talloze regio’s en toeristische bedrijven uit een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, met één zeer belangrijke aanvulling; ook de regio Kruger Lowveld is namelijk in januari 2015 van de partij in Utrecht. Dit is de eerste keer dat vertegenwoordigers aanwezig zijn van de toeristische organisatie van het gebied waar ook het beroemdste wildpark ter wereld te vinden is. De Vakantiebeurs vindt plaats van 14 tot en met 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Grote-vaart-naar-Saint-Helena

  7 november, 2014
  Eerste kennismaking met Vakantiebeurs smaakt naar meer

  Vorig jaar waren ze voor het eerst op de Vakantiebeurs en dat smaakte naar meer. Een eigen plek leverde namelijk zo veel positieve reacties op dat het eiland Saint Helena besloten heeft om ook in 2015 naar Utrecht te komen. Saint Helena, een geïsoleerd eilandje midden in de Atlantische Oceaan, even onder de evenaar, precies tussen Zuidelijk Afrika en Brazilië. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Monique Smit presenteert Kids Vakantiegids Awards

  7 november, 2014
  Inschrijving voor jaarlijkse prestigieuze onderscheidingen geopend 

  Welke reisorganisaties zijn het meest kindvriendelijk en wie heeft de allerleukste vakantiemascotte? Vanaf vandaag gaan tientallen touroperators de strijd aan om de felbegeerde Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards en de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2015. De winnaars ontvangen de Awards uit handen van Monique Smit op de eerste dag van de Vakantiebeurs, woensdag 14 januari 2015.

  Lees meer >>

 • Focus op speciaal Spanje

  4 november, 2014
  Spanje Gastland van de Vakantiebeurs 2015

  Spanje is tijdens de Vakantiebeurs 2015 Gastland. Dat betekent dat er in Utrecht speciale aandacht besteed wordt aan de enorme variëteit van dit fantastische vakantieland dat al sinds mensenheugenis één van de populairste bestemmingen van Nederlanders is. Spanje wil dat graag blijven, maar moet daarvoor volgens directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau wel blijven vernieuwen, het diverse aanbod nog beter voor het voetlicht brengen en de kwaliteit nog verder verbeteren. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Inzenden voor Aad Struijs Persprijs uiterlijk 30 september

  26 september, 2014
  Na de grote belangstelling van afgelopen jaar zijn de verwachtingen voor deelname aan de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2015 hooggespannen. Deze unieke vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek wordt sinds 2008 jaarlijks in januari uitgereikt tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Verleden jaar werd een recordaantal reisverhalen, -reportages en -programma’s ingestuurd.

  Lees meer >>

 • Vakantiebeurs vol verrassingen en doe-activiteiten

  24 september, 2014
  Onderdompeling in favoriete bestemming: ‘Je zou zweren dat je er al was’
  Bezoekers van de Vakantiebeurs, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015, doen ideeën op die zij anders niet hadden gekregen. De 45ste editie is een overdekte speurtocht langs zon en zee, cultuur en natuur, avontuur en actie, eenvoudig of exotisch. De Vakantiebeurs 2015 is levensechter dan ooit, zit vol verrassingen en is voor velen ook steeds vaker de eerste dag van de vakantie. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich al even onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming.

  Lees meer >>

 • Wie wint de prijs voor de beste reisjournalistiek

  18 juni, 2014

  De inschrijving voor de Aad Struijs Persprijs 2015 is geopend. Deze prestigieuze vakprijs voor de professionele Nederlandstalige reisjournalistiek wordt uitgereikt tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs, op dinsdag 13 januari 2015 in Jaarbeurs. Afgelopen jaar won Toine Heijmans, journalist en schrijver, de ASP voor zijn verhaal in de Volkskrant over een zeilreis langs de Schotse Hybriden.

  Lees meer >>

RSS