VNU

Mediacontacten

Melanie Ferranti / Ben de Jongh
Persvoorlichting
T: 030 295 2202 / 2006
E: Persvoorlichting

Veelgestelde vragen door exposanten over Pers

Volg ons via twitter Volg ons via Twitter
RSS Nieuwsfeed Abonneer u op de RSS nieuwsfeed

Persaccreditatie Vakantiebeurs

Persaccreditatie voor de vakdag van de Vakantiebeurs vindt voorafgaand aan de beurs plaats en is alleen mogelijk via de officiële persuitnodiging van Jaarbeurs.
Uitsluitend journalisten in het bezit van een officiële perskaart (NVJ, Politieperskaart) komen hiervoor in aanmerking.

Ontvangt u onze persberichten dan wordt ook de persoonlijke persuitnodiging automatisch aan u gestuurd. Met de persoonlijke code in deze uitnodiging kunt u zich online accrediteren voor een Vakantiebeurs Persbadge. Alleen door Jaarbeurs uitgenodigde journalisten hebben direct toegang tot de Vakantiebeurs (incl. vakdagen) via de Persbadge.

Zonder officiële perskaart is accreditatie uitsluitend mogelijk via een verklaring (op origineel briefpapier) van de hoofdredacteur van het nieuwsmedium waaraan u verbonden bent of waar u als freelancer mee samen werkt. Persbadges worden niet verstrekt aan commerciële medewerkers van uitgeverijen. Hiervoor is een speciale registratie beschikbaar via: www.vakantiebeurs.nl 

De Vakantiebeurs Persbadge wordt onder geen enkele voorwaarde per post verzonden, maar is uitsluitend verkrijgbaar door middel van inwisseling van uw e-mailbevestiging bij de Persregistratiebalie in Entree Oost.
De reguliere perskamer in de centrale Entree is hiervoor op de eerste vakdag niet geopend.

Persberichten 2015

 • Vakantieseizoen 2015 met een knal ingeluid op Vakantiebeurs

  18 januari, 2015
  Nederlanders kwamen wederom massaal naar de 45ste editie van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, om inspiratie op te doen en zich alvast te wanen op de vakantiebestemming. “En, er waren nog meer deelnemers dan vorige editie dus nog meer keuze voor de bezoeker”, aldus Editha Hoogenberg, Marktmanager Travel bij de Jaarbeurs.” Minister Koenders riep bij de opening van de beurs de vakantieganger op om alert te zijn maar niet te overdrijven. “Wees bewust van de risico’s maar ga niet onnodig alle risico’s vermijden.” De Vakantiebeurs vond plaats van 13 tot en met 18 januari 2015.

  Lees meer >>

 • Meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland onderscheiden op de Vakantiebeurs

  14 januari, 2015

  De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op woensdag 14 januari, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2015. Een dertigtal Kids Vakantiegids Detectives assisteerde Kids Top 20-gezicht Monique Smit bij de uitreiking van de prestigieuze awards in veertien categorieën.

  Lees meer >>

 • Zes winnaars Vakantiebeurs Awards 2015 bekend

  13 januari, 2015
  De winnaars van de prestigieuze Vakantiebeurs Awards 2015 zijn op 13 januari, de eerste vakdag van de Vakantiebeurs, tijdens het Vakantiebeurs Feest in de Jaarbeurs bekend gemaakt. Bijna 2600 consumenten hebben online gestemd op 18 genomineerden in zes categorieën. De zes winnaars zijn Travel4 Change, categorie Verre bestemmingen; Baja Bikes categorie Steden & Cultuur; Norge Reiser categorie Cruises & Zeilen; Aktiva Tours, categorie Outdoor & Sport; Erfgoed Bossem, categorie Familie & Kinderen en in de categorie Kampeer & Camping de Jong Intra Vakanties. Dit is de eerste editie van de Vakantiebeurs Awards. De beurs duurt nog tot en met zondag 18 januari.

  Lees meer >>

 • Anne Wesseling wint Aad Struijs Persprijs 2015

  13 januari, 2015
  De Aad Struijs Persprijs 2015, de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek, is dit jaar toegekend aan Anne Wesseling voor haar reportage Slow train, low budget, gepubliceerd in REIZ& magazine, juli/augustus 2014. De prijs werd dinsdag 13 januari uitgereikt op de vakdag van de Vakantiebeurs.

  Lees meer >>

 • Minister Koenders opent vakdag van Vakantiebeurs 2015

  13 januari, 2015

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken introduceert deze zomer een contactknop in de reisadvies-app waarmee reizigers 24 uur per dag direct contact kunnen leggen met het ministerie voor hulp en advies. Dat maakte minister Koenders van Buitenlandse Zaken bekend bij de officiële opening van de vakdag van de Vakantiebeurs op dinsdag 13 januari.

  Lees meer >>

 • Te gekke reizen op Vakantiebeurs!

  9 januari, 2015

  Exposanten van de Vakantiebeurs zijn geen aanbieders van doorsnee bestemmingen, maar hebben te gekke reizen! Bezoekers krijgen alle informatie voor een complete en geslaagde vakantie naar eigen wens, van gorilla's spotten, individuele rondreizen op maat, tot een fotogroepsreis in de ruige natuur of een ontdekkingstocht met de Trans Siberië Express. Onderstaand een tipje van de sluier van het nieuws dat zij al hebben prijsgegeven.

  Lees meer >>

 • Ook Zimbabwe nieuwe bestemming op Vakantiebeurs

  9 januari, 2015
  Een van de nieuwe bestemmingen die op de Vakantiebeurs bezocht kan worden is Zimbabwe. Van woensdag 14 januari tot en met zondag18 januari staan lokale exposanten uit het land, ook wel ‘A World of Wonders’ genoemd, paraat om bezoekers met open armen te ontvangen. Het land presenteerde zich nooit eerder in de Jaarbeurs, maar dit jaar maakt deze intrigerende Afrikaanse bestemming dat meer dan goed.

  Lees meer >>

 • Levenslange reisdromen in vervulling op Vakantiebeurs

  7 januari, 2015
  Dwars door Rusland, Mongolië en China of oog in oog met gorilla’s

  Een negenduizend kilometer lange treinreis dwars door Rusland, Mongolië en China of oog in oog staan met gorilla’s in Uganda. Sommige reizen blijven je een leven lang bij. Droom weg bij enkele van de meest bijzondere bestemmingen op aarde tijdens de Vakantiebeurs, van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari.

  Lees meer >>

 • Veel nieuwe landen op Vakantiebeurs, o.a. Moldavië, Roemenië, Litouwen

  7 januari, 2015
  Overzicht activiteiten, feiten en cijfers Vakantiebeurs 2015 
  Beursmotto: ‘Je zou zweren dat je er al was’ 
  Datum: woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2015. Dinsdag 13 januari is een vakdag die uitsluitend toegankelijk is voor professionals uit de reisbranche en de pers 
  Editie: 45e 
  Locatie: Jaarbeurs Utrecht, hal 2 t/m 12 

  Lees meer >>

 • Verrassende wereldgerechten op Vakantiebeurs 2015

  7 januari, 2015
  Lekker eten op vakantie is een must. Op de Vakantiebeurs tonen tal van wereldbestemmingen hun ware culinaire aard. Om zoveel mogelijk verschillende hapjes te proeven is een speciale Culinaire Route uitgestippeld op de beurs. Zo proeft de bezoeker achtereenvolgens pittige Curaçaose gehaktballetjes, Pinchos del día uit Spanje, Franse wijnen, smakelijke boboti uit Zuid-Afrika, Duitse Riesling, een real American BBQ burger gemarineerd in Jack Daniels en als toetje een romige Ierse cheescake. Eén hap en je zou zweren dat je er al was. Op de Vakantiebeurs, van 14 tot en met 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Veelzijdig Frankrijk vol verrassingen op Vakantiebeurs

  6 januari, 2015
  Veelzijdig Frankrijk vol verrassingen op Vakantiebeurs

  Een week lang een Franse droomvilla winnen, overheerlijke kazen en wijnen proeven of de benen uit je lijf trappen om wielrenkampioenen digitaal te verslaan in de prestigieuze Tour de France. In de Frankrijk stand is tijdens de Vakantiebeurs al bijna net zoveel te beleven als in het land zelf! Op de komende editie van de Vakantiebeurs, van woensdag 15 januari tot en met zondag 18 januari, is Frankrijk opnieuw vertegenwoordigd met een flink aantal regio’s en departementen. Diana Klinkenberg van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, licht alvast een tipje van de sluier op.

  Lees meer >>

 • Beroemde ‘bezoekers’ bepalen beeld in België in 2015

  23 december, 2014
  Op de Vakantiebeurs, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari, wordt duidelijk dat 2015 een bijzonder jaar wordt in België, vooral omdat Mons dan Culturele Hoofdstad van Europa is. Het wordt volgens Nikoline van der Werf van het verkeersbureau van Wallonië en Brussel een jaar met ‘honderden bruisende culturele activiteiten’ waar ook een Nederlander centraal staat: Vincent van Gogh, die hier na een mislukte loopbaan als evangelist in mijnstreek de Borinage besloot om kunstenaar te worden.

  Lees meer >>

 • Duitsland lanceert wereldwijde toeristische imagocampagne op Vakantiebeurs

  19 december, 2014
  In november 2014 werd in Duitsland herdacht dat 25 jaar geleden de Berlijnse muur is gevallen. Een jaar later, in oktober 2015, volgt het 25-jarig jubileum van de Duitse hereniging. Historische jubilea die de aanleiding vormen voor de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) in Amsterdam om op de Vakantiebeurs interessante en zeer gevarieerde vakantieregio’s uit het hele land te presenteren. Onze oosterburen presenteren de vakantieverleidingen van liefst twintig partners, waarbij tien nieuwe, vanuit het oosten tot het westen en van het noorden tot het zuiden van het land.

  Lees meer >>

 • Nominaties Aad Struijs Persprijs 2015 bekend

  18 december, 2014
  De jury van de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2015, de vakprijs voor de Nederlandse reisjournalistiek, heeft uit vele tientallen zeer uiteenlopende inzendingen een shortlist gekozen van zes reportages, geschreven door respectievelijk Herman Cole, Iñaki Oñorbe Genovesi, Jacques van der Linden, Matthijs Meeuwsen, Jurriaan Teulings en Anne Wesseling. De ASP, bestaande uit een originele bronzen sculptuur en een geldprijs van € 1500, wordt uitgereikt tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs op dinsdag 13 januari 2015 om 16.00 uur in de zaal Polar van het Media Plaza, in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Kids Vakantiegids verkiezing van allerleukste vakantiemascotte

  16 december, 2014
  Awarduitreiking op de Vakantiebeurs met kidsidool Monique Smit

  Kids Vakantiegids organiseert opnieuw – in nauwe samenwerking met de Vakantiebeurs – de verkiezing voor de leukste vakantiemascotte: de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2015. Bij deze competitie bepalen kinderen en hun ouders welke mascotte de coolste, gaafste en gezelligste mascotte van Nederland is. Op woensdag 14 januari verzamelen alle deelnemende mascottes zich op de Vakantiebeurs voor de uitreiking van de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2015. De uitreiking wordt verzorgd door Top 20-presentatrice Monique Smit.

  Lees meer >>

 • Alle treinreizen in één paviljoen én een heuse Railoscoop

  15 december, 2014
  Vanwege succes verlengd: paviljoen Trein & Vakantie op Vakantiebeurs 2015

  Na het succes van 2014 is het paviljoen Trein & Vakantie voor de tweede keer op de Vakantiebeurs aanwezig in hal 9 met meer ruimte en meer informatie en beleving voor de bezoekers. Trein & Vakantie presenteert het complete aanbod van treinreizen in Nederland, Europa en andere werelddelen. Alle stands bruisen van activiteiten om de 1001 treinreismogelijkheden te laten zien, er wordt informatie verstrekt en ook zijn er diverse prijzen te winnen.

  Lees meer >>

 • Genomineerden Kids Vakantiegids Awards bekend

  15 december, 2014
  Prijsuitreiking tijdens Vakantiebeurs door Monique Smit

  De genomineerden voor de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2015 zijn bekend. Uit ruim zeventig inschrijvingen heeft de vakjury drie nominaties toegekend in veertien categorieën. Nu is het grote publiek aan zet. Tot 5 januari 2015 kan worden gestemd middels de Kids Enquête op de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards-website. Op woensdag 14 januari 2015, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, worden de prestigieuze awards tijdens een feestelijk event uitgereikt door zangeres-presentatrice Monique Smit.

  Lees meer >>

 • 18 genomineerden door naar finale Vakantiebeurs Awards 2015

  12 december, 2014
  Consument kiest uiteindelijk zes winnaars in zes categorieën

  Welke organisaties hebben de beste ideeën? Dat is waar het om draait tijdens de eerste editie van de Vakantiebeurs Awards 2015. De vakjury heeft 18 reisaanbieders of bestemmingen genomineerd die doorgaan naar de finale. Vanaf 12 december is het aan de consument om te stemmen op hun favoriet via de website van de Vakantiebeurs. Er kan gestemd worden binnen de zes categorieën Verre bestemmingen, Steden & Cultuur, Cruises & Zeilen, Outdoor & Sport, Familie & Kinderen en Kampeer & Camping. De zes winnaars worden bekend gemaakt tijdens het spetterende Vakantiebeursfeest op de eerste vakdag op dinsdag 13 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op woensdag 14 januari wordt bovendien de speciale Telegraaf Publieksprijs uitgereikt aan de totaalwinnaar van alle categorieën. Lezers van de Telegraaf die hebben gestemd maken kans op twee gratis kaartjes voor de Vakantiebeurs.

  Lees meer >>

 • Reis mee naar de Vakantiebeurs met de NS-Vakantiebeurs Express

  10 december, 2014
  NS laat twee speciale treinen rijden op traject Groningen-Utrecht 

  Ook komende editie zet NS voor bezoekers van de Vakantiebeurs twee extra treinen in, nu op het traject Groningen-Utrecht. Deze speciale 'Vakantiebeurs Express' rijdt op zaterdag 17 januari van Groningen via Assen, Zwolle en Amersfoort naar Utrecht. De trein vertrekt om 07.49 uur en 08.49 uur vanuit Groningen. In de trein krijgt de reiziger reistips uit de eerste hand namelijk van bestemmingsexperts als traditioneel uitgedoste Maori's, Indianen of Eskimo’s of Braziliaanse dansers. De dubbeldekkers worden in Vakantiebeursstijl aangekleed en vervoeren de liefhebbers comfortabel naar de Jaarbeurs, op vijf minuten loopafstand van station Utrecht Centraal. De Vakantiebeurs vindt plaats van 14 tot en met 18 januari 2015.

  Lees meer >>

 • De verslaving die Brazilië heet

  5 december, 2014
  Grootste land van Zuid-Amerika gaat vruchten plukken van WK en Olympische Spelen
  Nog nooit stond Brazilië zo nadrukkelijk in de internationale schijnwerpers als nu. Het WK voetbal zette ‘BRASIL’ definitief als moderne grootmacht op de kaart en die positie wil het land met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro consolideren en liefst uitbouwen. ’’Ook het Braziliaans verkeersbureau Embratur wil nu oogsten’’, zegt Gracia Caffé van Redondo Events. Deze Nederlandse organisatie met deels Braziliaanse roots organiseert in Nederland jaarlijks in samenwerking met Embratur het Viva Brasil Festival en verzorgt op de Vakantiebeurs inspirerende presentaties over dit grootste land van Zuid-Amerika.

  Lees meer >>

 • Bijzondere reisorganisaties op Vakantiebeurs

  5 december, 2014
  Aangepaste vakanties, bridgen en Bourgondisch eten, hond en kat ‘er even tussenuit’
  Op de Vakantiebeurs worden tal van bijzondere en bewonderenswaardige reisorganisaties gepresenteerd. Een greep uit het aanbod levert verrassende partijen op die maatwerk bieden aan speciale groepen vakantiegangers. Wat te denken van reizen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, themavakanties voor liefhebbers van zowel bridgen als Bourgondisch genieten, of een exposant gespecialiseerd in de opvang van huisdieren, zodat de beestjes zich ook prima vermaken als de baasjes op vakantie zijn.

  Lees meer >>

 • American Beach Bar zet sfeer neer op de Vakantiebeurs

  5 december, 2014
  Amerika pakt groots uit met Brand USA Paviljoen
  De Amerikaanse bar in de hal met verre bestemmingen op de Vakantiebeurs is al vele jaren een grote publiekstrekker en dat zal in januari niet anders zijn, al verandert de bar zelf wel. In de Jaarbeurs verrijst namelijk een heuse American Beach Bar die uiteraard de sfeer van eindeloze zomers op de prachtige Amerikaanse stranden van Florida tot en met California neer gaat zetten. Vanzelfsprekend compleet met een BBQ die onderdeel wordt van de culinaire Route op de beurs.

  Lees meer >>

 • Primeur! Vakantiebeurs Awards

  11 november, 2014
  Prijsuitreiking op Vakantiebeursfeest 13 januari 2015

  Geen enkel evenement op reisgebied in Europa trekt zoveel consumenten als de Vakantiebeurs. Nagenoeg de gehele branche is bijeen voor de presentatie en introductie van de meest uiteenlopende wereldwijde vakantiebestemmingen. Het maakt de beurs tot het ideale platform voor de uitreiking van de Vakantiebeurs Awards, een regelrechte primeur voor de komende editie, van dinsdag 13 januari (vakdag) tot en met zondag 18 januari 2015.

  Lees meer >>

 • Zonzeker eiland Gastland van de Vakantiebeurs

  7 november, 2014
  Curaçao prikkelt de zintuigen

  Het gaat erg goed met Curaçao. Momenteel is het volgens Edward Suares, Director Europe bij Curaçao Toeristen Bureau Europa, een van de weinige bestemmingen met een groeiend aantal bezoekers. En als het goed gaat dan moet je dat ook laten zien vindt Suares. “Je moet van het moment gebruik maken en wij doen dat in dit geval door Gastland te zijn op de Vakantiebeurs. Soms moet je goed uitpakken en niet al te bescheiden te zijn.” De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Nieuw op de Vakantiebeurs: Moldavië

  7 november, 2014
  Crisis of geen crisis, Nederlanders geven niet graag te veel uit; ook niet op vakantie. De vraag is alleen: waar vind je nog een plek om voordelig schitterend vakantie te vieren. Het antwoord wordt gegeven op de Vakantiebeurs in Utrecht, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari in de Jaarbeurs. Daar presenteert Moldavië zich namelijk voor het eerst aan het Nederlandse publiek. En het aantrekkelijke lokale prijsniveau is volgens Radu Cucos van de Moldavische ambassade in Nederland niet de enige troef die het land in handen heeft.

  Lees meer >>

 • Vakantiebeurs start met Reisadvies op maat paviljoen

  7 november, 2014
  Wil je op reis, maar weet je niet waar je moet beginnen? De Vakantiebeurs start komende editie met een nieuw initiatief: het Reisadvies op maat paviljoen. Hier zetten zelfstandig reisadviseurs zich met een grenzeloos enthousiasme in om voor iedereen de perfecte droomvakantie samen te stellen. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Beroemdste wildpark ter wereld present op Vakantiebeurs 2015

  7 november, 2014
  Kruger Lowveld wijst de weg naar de Big Five

  Zuid-Afrika is jarenlang één van de bekendste gezichten op de Vakantiebeurs in Utrecht. Het land heeft bijna iedere editie een enorme stand met vertegenwoordigers van talloze regio’s en toeristische bedrijven uit een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, met één zeer belangrijke aanvulling; ook de regio Kruger Lowveld is namelijk in januari 2015 van de partij in Utrecht. Dit is de eerste keer dat vertegenwoordigers aanwezig zijn van de toeristische organisatie van het gebied waar ook het beroemdste wildpark ter wereld te vinden is. De Vakantiebeurs vindt plaats van 14 tot en met 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Grote-vaart-naar-Saint-Helena

  7 november, 2014
  Eerste kennismaking met Vakantiebeurs smaakt naar meer

  Vorig jaar waren ze voor het eerst op de Vakantiebeurs en dat smaakte naar meer. Een eigen plek leverde namelijk zo veel positieve reacties op dat het eiland Saint Helena besloten heeft om ook in 2015 naar Utrecht te komen. Saint Helena, een geïsoleerd eilandje midden in de Atlantische Oceaan, even onder de evenaar, precies tussen Zuidelijk Afrika en Brazilië. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Monique Smit presenteert Kids Vakantiegids Awards

  7 november, 2014
  Inschrijving voor jaarlijkse prestigieuze onderscheidingen geopend 

  Welke reisorganisaties zijn het meest kindvriendelijk en wie heeft de allerleukste vakantiemascotte? Vanaf vandaag gaan tientallen touroperators de strijd aan om de felbegeerde Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards en de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2015. De winnaars ontvangen de Awards uit handen van Monique Smit op de eerste dag van de Vakantiebeurs, woensdag 14 januari 2015.

  Lees meer >>

 • Focus op speciaal Spanje

  4 november, 2014
  Spanje Gastland van de Vakantiebeurs 2015

  Spanje is tijdens de Vakantiebeurs 2015 Gastland. Dat betekent dat er in Utrecht speciale aandacht besteed wordt aan de enorme variëteit van dit fantastische vakantieland dat al sinds mensenheugenis één van de populairste bestemmingen van Nederlanders is. Spanje wil dat graag blijven, maar moet daarvoor volgens directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau wel blijven vernieuwen, het diverse aanbod nog beter voor het voetlicht brengen en de kwaliteit nog verder verbeteren. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

RSS