Header background image

Tourismus NRW e.V. | Noordrijn-Westfalen

logo Tourismus NRW e.V. | Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen: verrassend anders, heerlijk dichtbij.

Voor een bruisend weekendje of weekje weg hoef je maar net de grens over.
Noordrijn-Westfalen (kort NRW) ligt meteen over de grens in het westen van Duitsland en daar gaat een wereld voor je open, want NRW is een land van tegenstellingen: eindeloos, bijna ongerept platteland tussen bruisende grote steden als Münster, Aken, Düsseldorf en Keulen. Stoer industrieel erfgoed, maar ook idyllische dorpjes met klinkerstraatjes en vakwerkgevels. Barokke kastelen naast gewaagde, glansrijk geslaagde grootstedelijke architectuur. Niet zo ver van hippe, wat ruigere wijken met een eigenzinnige, creatieve undergroundscene. Luxe, über-elegante boulevards om deftig te shoppen, afgewisseld met trendy pop-up stores. Bezoek musea, de opera en klassieke concerten, vaak in een industriële sfeer. Je combineert het naadloos met actief zijn in de natuur, die hier nog wat voorstelt. Gemakkelijk waar het vlak is of eerder sportief in de bergen? Allebei! Wandelen en fietsen kan in de twaalf natuurparken, waar zelfs een flamingokolonie te vinden is of in de bekende streken van Sauerland tot Eifel. Dan overnachten op een gek logeeradres, een knoestige boomhut bijvoorbeeld. Meedoen aan een natuurexpeditie langs geologische wonderen en wilde wisenten; het heeft wel wat van een safari, maar dan gewoon in Duitsland.
NRW staat bovendien bekend om de rijke biertraditie met een overvloed aan Pils, Kölsch en Alt, uiteraard het allerlekkerst met een sappige braadworst. Luxueus dineren kan in de maar liefst veertig sterrenrestaurants verspreid door de regio.

Nieuwsgierig? Kom langs! We hebben boordevol inspirerende tips voor een paar ontspannende of juist actieve vakantiedagen net over de grens. Gemakkelijk bereikbaar met auto, trein en zelfs met de fiets.

https://www.nrw-vakantie.nl

Standnummer: 09.C030


Dagtochten, Fiets & Wandel, Europa, Duitsland,

Neem contact op
    Registreren
    Tickets