FAQ

Online Vakantiebeurs Reisfestival &
‘I ❤ Travel’ show

Onder het motto ‘Dream now, travel soon!’ organiseert de Vakantiebeurs op 4 en 5 juni 2021 een interactief online reisfestival om vakantiepret in de huiskamers te brengen. Op vrijdagavond 4 juni start het festival met de ‘I ♥ Travel’ show, een interactieve online reisbeleving die vakantieliefhebbers even wil doen wegdromen. Op 5 juni biedt het online reisfestival uiteenlopende bestemmingen waar veilig naartoe gereisd kan worden als het straks weer mag én om groots te dromen voor de periode daarna. Naast een flinke dosis entertainment, informatie en voorpret, bieden de show en het festival verschillende onderdelen waaraan de online bezoeker mee kan doen. Voorafgaand aan het online reisfestival zal op donderdagmiddag 3 juni een speciaal online programma voor reisprofessionals worden georganiseerd.

Algemeen

 

Wanneer is het online Vakantiebeurs reisfestival & de ‘I Travel show?

Het online reisfestival van Vakantiebeurs gaat op vrijdag 4 juni 2021 om 16:00 uur van start, met om 20:00 uur een speciale online uitzending van de 75-minuten durende ‘I ❤ Travel’ show. Op zaterdag 5 juni kunnen bezoekers online stands bezoeken, met exposanten in contact komen én van 10:00 tot 20:00 uur verschillende presentaties en workshops volgen. Voorafgaand aan het online reisfestival zal op donderdagmiddag 3 juni een speciaal online programma voor reisprofessionals worden georganiseerd.

 

Hoe zal het online Vakantiebeurs reisfestival & de ‘I Travel show onder de aandacht worden gebracht?

Voorafgaand aan het online reisfestival vindt een on- en offline marketingcampagne plaats via landelijke en travel media. Ook zullen oud-bezoekers van de Vakantiebeurs worden uitgenodigd via een e-mailcampagne en zal uitgebreid aandacht worden besteed aan deze online editie van Vakantiebeurs via social media (advertising).

 

Welk online platform gaat Vakantiebeurs gebruiken?

Voor deze online editie van de Vakantiebeurs maken we gebruik van de technologie van Swapcard, een online platform speciaal voor online en hybride events. Op dit platform kunnen bezoekers o.a. presentaties/workshops volgen, online stands van exposanten bezoeken en rechtstreeks met exposanten in contact komen via chatberichten en 1-op-1 videomeetings.

Wat zijn de deelnamemogelijkheden?

We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie en de tarieven.

 

Online stand

 

Welke mogelijkheden biedt een online stand tijdens het online Vakantiebeurs reisfestival?

Een online stand biedt naast algemene bedrijfsinformatie ook ruimte voor links naar social media accounts, video (pre-recorded of livestream, via YouTube of Vimeo) en het uploaden van documenten (in pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpg of externe links). Geef je een presentatie of workshop als onderdeel van het online programma? Dan wordt dit ook op de online stand aangegeven. En tot slot kunnen bezoekers via de online stand in contact komen met jouw teamleden via de chat en 1-op-1 videomeetings.

Wie richt mijn online stand in?

Een online stand kun je – binnen de beschikbare mogelijkheden – zelf naar wens inrichten. Als exposant krijg je toegang tot het exhibitor center waar je eenvoudig jouw stand, teamleden, berichten en videomeetings kunt beheren. Indien je tijdens het inrichten van jouw stand toch nog vragen hebt of tegen een probleem aanloopt, dan kun je contact opnemen met de exhibitor success & service afdeling van Jaarbeurs via +31(0)30 295 29 99 of service@jaarbeurs.nl.

Hoe kunnen bezoekers straks mijn online stand vinden?

Elke exposant is zichtbaar in de online exposantenlijst. Deze exposantenlijst is ingedeeld in drie categorieën: bronze, silver en gold. Bronze is de onderste categorie waarbij exposanten zichtbaar zijn via een ‘small’ logobanner; silver is de middelste categorie en toont exposanten via een ‘medium’ logobanner; gold is de bovenste categorie en toont exposanten via een ‘large’ logobanner. Daarnaast kunnen bezoekers zoeken binnen het online platform, krijgen ze suggesties op basis van hun interesses én kunnen ze vanaf een presentatie of workshop doorklikken naar de bijbehorende exposant.

Hoeveel teamleden kunnen via mijn online stand bereikbaar zijn voor bezoekers?

Er zitten geen restricties aan het aantal teamleden dat je zichtbaar maakt op de online stand en waar bezoekers mee in contact kunnen komen.

 

Interactie met bezoekers

 

Wat is live chat en hoe werkt dit?

Bezoekers kunnen via het online platform een privébericht sturen naar een exposant. Elke teamlid van de exposant zal het bericht in zijn of haar inbox ontvangen en kan uit naam van de exposant antwoorden.

Hoe werkt een 1-op-1 videomeeting?

Dit zijn videomeetings die op de dagen zelf van het event aangevraagd worden. Deze meetings kunnen spontaan plaatsvinden (na directe acceptatie van de uitnodiging) of worden ingepland op een later moment. Een teamlid van de exposant heeft dan een videogesprek met een bezoeker via het online platform.

Hoeveel 1-op-1 videomeetings kan ik tegelijkertijd hebben op mijn online stand?

Elk teamlid kan 1 videomeeting per keer hebben. Dus als er bijvoorbeeld 10 teamleden via jouw online stand bereikbaar zijn voor bezoekers, kun je als exposant maximaal 10 videomeetings tegelijk laten plaatsvinden.

 

Online presentaties & workshops

 

Wat is het verschil tussen een presentatie en een workshop?

Exposanten die kiezen voor het standard of superior deelnamepakket, mogen respectievelijk één of twee timeslots van 30 minuten verzorgen tijdens het online programma. Exposanten kiezen hierbij zelf of ze een verhaal willen vertellen in de vorm van een presentatie óf een interactieve workshop willen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kook-, dans- of fotografieworkshop waarbij deelnemers worden uitgedaagd om zelf mee te doen.

Is een presentatie/workshop live of pre-recorded?

Live en pre-recorded is beiden mogelijk. Voor niet-interactieve presentaties adviseren we om de video vooraf op te nemen. Het is dan nog steeds mogelijk om tijdens deze video live aanwezig te zijn en via de chat vragen te beantwoorden.

Moeten bezoekers zich vooraf aanmelden voor een presentatie of workshop?

Ja en nee. Binnen het online platform kunnen bezoekers een presentatie of workshop vooraf aan hun agenda/watchlist toevoegen, maar ze kunnen ook spontaan “binnenlopen”.

Staat jouw vraag over het online Vakantiebeurs reisfestival & de ‘I Travel show hier niet tussen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact