Hét moment om te netwerken

Vakdag/B2B-lounge

In 2020 organiseren we een bijzondere editie van de Vakantiebeurs: we bestaan namelijk 50 jaar! Deze mijlpaal vieren we graag met onze bezoekers, partners en exposanten. Met elkaar staan we immers voor 50 jaar reisgeschiedenis.

In 50 jaar is er een hoop gebeurd. Gelukkig zijn we als Vakantiebeurs met onze tijd en bezoekers meegegaan. We spelen in op trends en ontwikkelingen: zo ligt de focus van de Vakantiebeurs nu meer op inspiratie, informatie en entertainment.

In 2019 was er meer aandacht en ruimte voor theaters. Ook was er een VR-paviljoen, kookworkshops, handige themaroutes, themadagen als Photo Friday, een zeer uitgebreid programma voor kinderen en een nieuwe kidszone. In 2020 wordt dit nóg groter. En feestelijker natuurlijk: we vieren onze 50e verjaardag graag groots. Heb je een tof idee voor een feestelijke samenwerking? Laat het ons weten!

Nét even anders

In 2019 hebben we het concept achter de Vakantiebeurs een nieuwe, andere wending gegeven. Zo was de opzet afgelopen editie compacter en duurde de beurs een dag korter. Dat bleek een succes. In totaal trok de Vakantiebeurs in 2019 103.312 bezoekers. Exposanten beoordeelden het evenement met een rapportcijfer van 7,8.

Travel Congress: dinsdag 14 januari

In 2019 was ook de eerste editie van het Travel Congress: een nieuw kennisevent voor reisprofessionals en vakbezoekers. Een succes: in 2020 gaan wij de tweede editie organiseren. Kennis delen, kennis vergaren, inspiratie en netwerken staan centraal op dit congres.

Het Travel Congress is voor reisprofessionals dé plek om te leren: de hele dag staat in het teken van ontwikkelingen en trends in de branche. Weten welke inspirerende workshops je bij kunt wonen? Blijf op de hoogte via Travelcongress.nl.

Vakdag: woensdag 15 januari

Ook vakbezoekers mogen de Vakantiebeurs niet missen. Op woensdag 15 januari komen alle vakenthousiastelingen samen onder één dak om te netwerken, geïnspireerd te raken, geüpdatet te worden over de laatste trends en ontwikkelingen op reisgebied én om zaken te doen. Daar wil je toch bij zijn?

In 2020 is er wederom één Vakdag. Uiteraard met:
  • grootse opening van de jubileumeditie
  • presentatie cijfers NBTC-NIPO
  • een kwalitatief hoogwaardig programma
  • lezingen over de laatste trends en ontwikkelingen in de reisbranche
  • de B2B-lounge – separate zone met speciale trade-units en een business terras
  • netwerken met behulp van ‘matchmaking-tool’
  • de Vakdag wordt afgesloten met een goed feest om ons lustrum te vieren
Consumentendagen: donderdag 16 t/m zondag 19 januari

Donderdag 16 januari begint de jubileumeditie van de Vakantiebeurs voor consumenten. Tot en met zondag 19 januari kunnen zij zich vier dagen lang onderdompelen in vakantievoorpret. Want de eerste dag van je volgende vakantie begint op… de Vakantiebeurs!

What’s in it for you

In de afgelopen vijftig jaar heeft de Vakantiebeurs bewezen van waarde te zijn voor exposant en bezoeker. Het grootste vakantie-evenement van Nederland trekt jaarlijks meer dan honderdduizend reisliefhebbers naar Utrecht. Zij komen voor nieuwe reisbestemmingen, inspiratie, mooie aanbiedingen en om in contact te komen met reisorganisaties en lokale experts.

Door als exposant aanwezig te zijn op de Vakantiebeurs geef je jezelf de kans om in contact te komen met reislustige bezoekers die op zoek zijn naar vertrouwde bestemmingen of juist iets heel anders. Elke ontmoeting kan meerwaarde hebben voor jouw database, naamsbekendheid of reisaanbod. Waardevol voor jouw merk/bedrijf of onderneming.