De meestgestelde vragen

Goed voorbereid naar de Vakantiebeurs? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet.

Wanneer start de ticketverkoop?
Op 1 oktober start de ticketverkoop voor consumenten, scholen en het Travel Congress. Vanaf 1 november kunnen vakbezoekers zich aanmelden voor Vakantiebeurs.

Wat is het early bird tarief?
Van 1 oktober tot 1 november kunnen consumenten een early bird-ticket kopen voor € 9. Loyals kunnen via een speciale nieuwsbrief een ticket voor € 8 kopen. Dit tarief is alleen beschikbaar voor loyals die een link in de nieuwsbrief toegestuurd krijgen. Dit tarief geldt alléén als je via de nieuwsbrief naar de ticketverkoop gaat.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik toch niet wil gaan?
Nee. Tickets zijn non-refundable. Dit geldt ook voor Travel Congress-tickets.

Kinderen t/m 16 jaar zijn gratis. Moet ik bij het aantal kaarten dat ik wil bestellen de kindertickets meerekenen in het totale aantal?
Nee dat hoeft niet. Je selecteert dus alleen de kaarten voor bezoekers vanaf 17 jaar.

Ticket staan op naam. Kan iemand anders ook met mijn ticket naar de Vakantiebeurs?
Ja, dat kan. Maar ja kunt ook heel makkelijk een nieuw ticket in je mailbox krijgen. Kwestie van inloggen en je gegevens wijzige (link). Ga je naar het Travel Congress? Dan raden we je aan om je naam te wijzigen.

Kan ik later nog kaarten bijbestellen?
Ja, dat kan. Als je inlogt in je persoonlijke omgeving is er een optie om een bijbestelling te doen.

Worden er transactiekosten gerekend?
Bij elke online bestelling die direct betaald wordt, worden transactiekosten (€ 1) in rekening gebracht. Bij gratis tickets (bijv. Vakdag) en bij bestellingen op rekening/via factuur (bijv. scholen of Travel Congress) zijn er geen transactiekosten.

Hoe kan ik een persoonlijk programma samenstellen?
Bezoekers van het Travel Congress en de Vakdag kunnen inloggen in een persoonlijke omgeving. Hier is het mogelijk om een persoonlijk programma samen te stellen of te wijzigen. Dit programma wordt op het ticket geprint. Consumenten kunnen geen programma samenstellen.

Wat bieden we bezoekers van het Travel Congress?
Als je een ticket koopt voor het Travel Congress, kan je ook de Vakdag bezoeken. Je kunt in je persoonlijke omgeving de Vakdag toevoegen aan je programma. Je kan je ticket dan voor beide dagen gebruiken.

Wat houdt het scholierenprogramma in?
Scholieren kunnen de Vakantiebeurs voor € 8 bezoeken, maar alleen op donderdag 16 en vrijdag 17 januari. Bij een groep van 16 scholieren mag er 1 gratis studentenbegeleider mee (bij 32 studenten 2 gratis begeleiders, etc). Als er vanuit een school meer begeleiders meekomen, mogen zijn voor het studententarief naar binnen. Scholen worden via een nieuwsbrief uitgenodigd en kunnen zich via die mail direct registeren via het ticketingsysteem. De scholierenregistratie is geopend vanaf 28 oktober. Als een ‘nieuwe’ school naar de Vakantiebeurs wil, kan deze zich via een aanmeldformulier op de website aanmelden. De scholierenaanvragen worden gecontroleerd op het feit of het daadwerkelijk een school of docent betreft, en niet een consument die voor een goedkoper tarief een ticket probeert te kopen.

Wat bieden we vakbezoekers?
Vakbezoekers mogen op woensdag 15 januari gratis de beurs bezoeken. Een vakbezoeker mag ook gratis één consumentendag bezoeken, maar alleen als hij of zij op de Vakdag is geweest. Vakbezoekers worden via een nieuwsbrief uitgenodigd: zij kunnen zich dan direct registeren via het ticketingsysteem. Als je als ‘nieuwe’ vakbezoeker naar de Vakantiebeurs wil, kan je je via een aanmeldformulier op de website aanmelden. De aanvragen voor de Vakdag worden gecontroleerd of het daadwerkelijk een vakbezoeker betreft en niet een consument die zich gratis probeert te registeren.

Kan er op rekening gekocht worden?
Scholen en bezoekers van het Travel Congress krijgen de mogelijkheid om hun tickets op rekening te kopen en hiervoor een factuur te ontvangen.

blijf op de hoogte

Ja, stuur me de nieuwsbrief

Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

Tickets