Malta, voor ieder wat wils!

Wie op zoek is naar een leuke zonbestemming en tegelijkertijd cultuur wilt snuiven, hoeft niet langer verder te zoeken. Malta is eigenlijk geen eiland, maar een archipel bestaande uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. De eilanden zijn erg veelzijdig wat onder ander te maken heeft met de vele Arabische, Italiaanse en Engelse invloeden. Deze invloeden zijn terug te zien in de historie, architectuur en de keuken en geven de eilanden een uniek karakter.

Valletta is de kleinste hoofdstad van Europa, maar is desondanks de perfecte stad voor een stedentrip. Als je je ergens in de Middeleeuwen waant, dan is het in Valletta. Sinds 1980 staat de stad op de Unesco werelderfgoedlijst. Als je ronddwaalt door de kleine straatjes met bijzondere balkonnetjes en langs prachtige gebouwen en monumenten snap je gelijk waarom. Ga shoppen of zitten op een van de vele terrassen.

Wist je dat Malta prachtige stranden heeft? Malta heeft spectaculaire kliffen, zachte zandstranden en helder turquoise zeewater. De mooiste stranden vind je in het Noorden. Daarnaast wordt de onderwaterwereld van Malta omschreven als een van de mooiste van Europa.

Cultuur genoeg op Malta. Bezoek een van de vele prachtige oude stadjes en dorpjes zoals Mdina, de oudste stad van het eiland of Marsaxlokk, een pittoresk kleurrijk vissersdorp. En sla zeker de megalithische tempels niet over.

Ook voor de sportliefhebbers heeft Malta alles in huis. Denk aan activiteiten als klimmen, duiken, kajakken, fietsen en wandelen.

Kom naar de Vakantiebeurs en hoor nóg meer tips en tricks over dit prachtige eiland bij het verkeersbureau van Malta in hal 7!

Malta
Malta
Malta
blijf op de hoogte

Ja, stuur mij de nieuwsbrief

    Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

    Tickets