Eindeloos ontdekken

Bezoek onze Ontdekpleinen-
en Paviljoens

Hier lees je wat er tijdens de Vakantiebeurs 2020 zoal te beleven viel.

Ben je echt op zoek naar inspiratie en laat je je graag informeren door specialisten en andere reizigers? Dan zijn de Ontdekpleinen en Paviljoens geknipt voor jou! Ze zijn er in uiteenlopende thema’s en bestemmingen. Bekijk nu welke in jouw straatje passen!

reis-bewust

Water-to-go Duurzaamheidsplein

Op het Water To Go – Duurzaamheidsplein (hal 12) vragen we je aandacht voor het plastic-probleem in de natuur en oceanen. Leer hoe je op een simpele manier je CO2 voetafdruk duurzamer kunt maken en toch kunt blijven reizen. We willen tenslotte blijven genieten van al die mooie bestemmingen in de wereld. Help je een handje mee?

vakantiebeurs

Ontdekplein Verre Reizen &
Fiets- en wandelstraatje

Op de Ontdekpleinen Verre Reizen in hal 11 en Europa (hal 9) en in het fiets-en wandelstraatje in hal 9 vind je kleinschalige reisorganisaties. De experts voorzien je graag van alle informatie met hun specialistische kennis en persoonlijk advies op maat.

Lees meer over het Fiets- en wandelstraatje

Lees meer over het Ontdekplein Verre Reizen

captain-cruise

Cruise Zone

Altijd al eens een cruise willen maken? Kom dan even langs bij de Cruise Zone in hal 11. Cruisereizigers van Cruise Travel & Holland America Line delen hier graag hun ervaringen. Bij de stand van TravelSlide beleef je een heus Cruise VR Experience  op diverse cruises en schepen: virtueel beleven door een VR-bril, alsof je er al bent!

newyork

Urban Zone

In de Urban Zone in hal 10 kun je een leuke NYPD politieauto selfie maken en zijn er meet-and-greets bij NewYork.nl. De experts van wereldstadgidsen.com geven maar liefst 13 presentaties en delen de leukste tips voor stedentrips. Wat wordt jouw volgende citytrip?

Lees meer

Influencer Square

In hal 12, de Verre Reizen hal, is een influencer square ingericht. Een plek waar (travel) influencers hun vakantieherinneringen delen, zoals zij dit ook op hun platformen doen, en waar zij bezoekers inspireren ditzelfde te doen. Op de Vakantiebeurs Memory Wall powered by CEWE kunnen bezoekers op hun beurt vakantiebeelden achterlaten om mede-bezoekers op nieuwe vakantie-ideeën te brengen. Tevens geven dagelijks diverse travel influencers in het Experience Theater een 25 minuten durende presentatie over hun ervaringen als reiziger én influencer.

cewe

Lees meer

camera

Fotografie Paviljoen

Op het fotografie paviljoen in hal 11 vind je foto(reis)specialisten van o.a. Zoom.nl. Je kunt een cameraworkshop volgen of een ‘echte’ fotocursus-reis over de beursvloer. Op Photo Friday wordt de winnaar van de Reisfoto van het Jaar bekend gemaakt. Ook kun je in het Experience Theater in hal 11 masterclasses volgen op het gebied van o.a. wildlife-fotografie,  smartphone fotografie. Maak jij de picture perfect?

Lees meer

Ontdekplein Europa & Noord-Afrika

In Europa en Noord-Afrika valt nog zóveel te ontdekken! Ga daarom naar het Ontdekplein Europa & Noord-Afrika in hal 9 om allerlei specialistische reisorganisaties te ontmoeten. Wordt het een avontuurlijke vakantie in Marokko, een culturele vakantie in Egypte, een mountainbike rondreis in Hongarije of een highlights rondreis in Iran? Zie hieronder een overzicht van alle partijen die op het plein staan.

Marokko
Goed voorbereid op reis

Wijs op Reis Plein

Kom naar het Wijs op reis plein in hal 11. Verschillende (overheids-) partijen hebben de handen ineengeslagen om jou op 1 centrale plek te kunnen informeren over bijvoorbeeld inentingen, reispapieren, visa, veiligheid, reizen met minderjarigen en verzekeringen. Je kunt ook met VR-bril op de controle beleven van de reizigersdouane, door de ogen van een doanehond. Of volg een van de workshops over bedreigde diersoorten en planten die je niet mee terug naar huis mag nemen.

HAL 11

blijf op de hoogte

Ja, stuur me de nieuwsbrief

    Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

    Tickets