Maak kennis met de reisbranche

De Vakantiebeurs: een leerzaam dagje uit

Laat jij jouw leerlingen in één dag de wereld van de reisbranche zien? Tijdens de consumentendagen op 16 en 17 januari 2020 kunnen studenten en scholieren weer kennis maken met een carrière in de reisbranche. Komende editie is er nog een extra reden om te komen: De primeur van het Travel Talent Event!

Speciaal studententarief

Scholen profiteren ook deze keer weer van het speciale studententarief van 8 euro. De korting is alleen geldig tijdens de consumentendagen op donderdag 16 of vrijdag 17 januari. Per 16 scholieren mag één begeleider gratis mee. Extra begeleiders/leraren kunnen zich aanmelden voor het speciale tarief van 8 euro. Voorwaarde is dat de bestelling vanuit de opleiding/school vooraf online wordt gedaan.

Goed om te weten: scholieren tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen op vertoon van een legitimatie én onder begeleiding van een docent. Hiervoor moeten de tickets voor scholieren onder de 16 jaar worden besteld (€ 0,-).

HET PROGRAMMA

Nieuw: Travel Talent Event

Tijdens de 50e editie van Vakantiebeurs lanceren we samen met Emerce, Reiswerk en de Breda University of Applied Sciences een nieuw initiatief voor studenten: het Travel Talent Event. De sessies bestaan uit interactieve vraaggesprekken, waarin in elke ronde een CEO, een young professional en iemand van een start-up in de reisbranche met elkaar én de zaal in gesprek zal gaan. Zij delen hun passie voor de branche, vertellen hoe het is om te werken in de reiswereld en spreken uiteraard ook over trends en ontwikkelingen. Daarnaast staan ze open voor vragen.

Naast dit inhoudelijke programma is er ook een banen- en stagemarkt voor MBO-, HBO- en WO-studenten.

Het definitieve programma is nu bekend. Als je je voor studententickets hebt geregistreerd, ontvang je binnenkort van ons een mail om jouw studenten aan te melden voor een van de presentaties.

Deelnemers Banen & Stagemarkt

1.       D-rt Groep                                   6.       RCN

2.       FTI Reizen (AMS24)                    7.       Corendon

3.       TUI Nederland                             8.       Sunny Cars

4.       ANWB Reizen                              9.       De Jong Intra Vakanties

5.       Better Places                             10.     Jaarbeurs

reisvoorbereiding

Het programma

Donderdag 16/01 – Croese-Zaal (entree via Vakantiebeurs – overgang hal 7/8)

11.00-11.45 uur: In gesprek met Arjan Kers (TUI), Marlise Mahieu (Sunweb), Sebastiaan van Kemenade (KLM) en Hubert Nijmeijer (Hi Hi Guide)

12.00-12.45 uur: In gesprek met Francesco Monaco (Bidroom.com), Marloes Sevenhuijsen (Doets Reizen) en Ingmar Bruinsma (Travel Clown)

13.00-13.45 uur: In gesprek met Saskia Griep (Better Places), Lorainne van Liere (Next Tourism Generation) en Mark de Vos (Go Boony)

14.00-14.45 uur: In gesprek met Eppo Steenhuizen (Askja Reizen), Valborg Korthals Altes (Via Ella) en Luuk Beekman (Riksja)

15.00-17.00 uur: Tech Summit Powered by CELTH & NTG (docenten & HR-professionals)


Vrijdag 17/01 – Croese-Zaal (entree via Vakantiebeurs – overgang hal 7/8)

11.00-11.45 uur: In gesprek met Steven van der Heijden, Marjon Kaper (ANWB), (Corendon), Leonie Wunker (Klooster Reizen) en Jelle Bekirovic (FlyGRN)

12.00-12.45 uur: In gesprek met Helen van Berkel (ATPI), Rajneesh Badal (Travel with Zoey) en Jim Ebbelaar (Alumni Travel Challenge)

13.00-13.45 uur: In gesprek met Elske Doets (Doets Reizen), Veerle Witte (Travel Diaries), Ilse van Ipenburg (D-rt Groep) en Lotus van Cooten (Winnares Travel Challenge)

14.00-14.45 uur: In gesprek met Don Kaspers (D-rt Groep), Eugene Lubbers (Briq Bookings) en Nick de Werd (KLM)

*De 10:00 uur sessies komen te vervallen*


16/1: Tech Summit – Powered by CELTH & NTG

Speciaal voor CVB, onderwijsmanagement, onderwijskundigen, opleidingsmanagers, curriculum ontwikkelaars, docenten & bedrijven (HR – managers)
15.00 – 17.00 uur

Dit jaar faciliteert De Vakantiebeurs in samenwerking met CELTH en Next Tourism Generation Alliance (NTG) een nieuwe sessie voor onderwijs professionals en bedrijven: de LTH Tech Summit. Middels de tech summit worden opleiders van leisure, toerisme en hospitality onderwijs op een nieuwe manier bij elkaar gebracht. Onder leiding van een aantal sprekers, actuele onderzoeksinzichten en een nieuw model voor het embedden van technologie in het curriculum, faciliteren we vanuit verschillende disciplines een open gesprek- en denkexercitie met betrekking tot dit thema. Doel is om tijdens deze sessie kruisbestuiving te creëren die samenwerking en kennisdeling m.b.t. digitale skills binnen leisure, toerisme en hospitality (LTH) onderwijs helpt te bevorderen. We komen samen tot nieuwe inzichten en achteraf is er onder het genot van een borrel tijd om te netwerken.

 Thema
Uit Europees onderzoek door de Next Tourism Generation Alliance (NTG) blijkt dat door technologische disruptie en met name door de groei van artificial intelligence en robotica in de toekomst meer digitale skills nodig zijn. In Nederland heeft CELTH heeft een inventarisatie gemaakt van relevante technische ontwikkelingen. Een van de belangrijkste conclusies is dat ‘high-tech with a human touch’ leidend is als we kijken naar de toekomst van leisure, toerisme en hospitality. Het creëren van de juiste attitude, kennis en toepassing op het gebied van uitvoering, specialisatie en managen van technologie door toekomstige talenten en professionals, betekent een nodige differentiatie in het curriculum om relevant te blijven voor de toekomst.

Voor wie?
Iedereen is welkom, zolang je aansluiting hebt met dit onderwerp vanuit je functie binnen een van de volgende afdelingen/rollen: CVB, onderwijsmanagement, onderwijskundigen, opleidingsmanagers, curriculum ontwikkelaars, docenten & bedrijven (HR – managers). Het aantal plaatsen is beperkt. 

blijf op de hoogte

Ja, stuur mij de nieuwsbrief

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de Vakantiebeurs nieuwsbrief. Je kan je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

    Tickets