VAKDAG SESSIES

Inhoudelijk programma

Tijdens de Vakdag bieden we een scala aan inhoudelijke sessies, waarin het delen van kennis, trends en ontwikkelingen centraal staat.

De sessies met een * worden in het Engels gepresenteerd.

Vakantiebeurs Festivaltent Verre Reizen 1 Theater Verre Reizen 2 Theater Verre Reizen 3 Theater Down Under Theater Experience Theater
10:30
Jaarbeurs
Grande opening Vakantiebeurs 2020
10:40 - 11:00

Onder begeleiding van Lieke Lamb, zal de grande opening van de Vakantiebeurs 2020 plaatsvinden. Een greep uit de sprekers die tijdens de opening aanwezig zullen zijn: Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht), gastbestemming Ras al Khaimah en een spetterende act. We maken er een feestje van dit jaar, dus zorg ervoor dat je erbij bent!

Vuelandia
Vuelandia Vakantiebeurs Ontbijt
10:30 - 12:00

In het sfeervolle Experience Theater (hal 11) wordt de retail en (zelfstandig) reisagenten een netwerkmoment tijdens een heerlijk ontbijt aangeboden. Daarnaast heet Vuelandia iedereen van harte welkom en nemen wij alle aanwezigen kort mee in onze plannen voor 2020.

10:45
11:00
Travel360°
Meer informatie volgt binnenkort
11:00 - 17:00
11:15
NBTC-NIPO Research
De Nederlandse vakantiemarkt – trends en ontwikkelingen
11:15 - 12:00

De laatste trends en resultaten uit het grootschalige ContinuVakantieOnderzoek 2019. We bespreken zowel de ontwikkeling van de totale markt als die voor specifieke bestemmingen en doelgroepen.

Door Marieke Politiek en Loes Alink, directeuren NBTC-NIPO Research
TravelClown
Affiliate marketing in travel – de perfecte combi
11:15 - 12:00

Affiliate marketing in de reisindustrie groeit en wordt volwassen. Tijd dat ook jouw organisatie aan de slag gaat met digitale marketingpartners.

Door Ingmar Bruinsma, Founder The TravelClown Group
REiSREPORT
Hoe bereik je reizigers zonder AdWords?
11:15 - 12:00

Reisorganisaties bieden flink tegen elkaar op rond belangrijke zoektermen in Google Search. In rap tempo duwen organisaties zo gezamenlijk de cost per click bij populaire zoektermen omhoog met Google als lachende derde. Maar is je marketingbudget, hoe klein of groot ook, niet effectiever te besteden?

Door Godfried van Loo, Co-Founder REiSREPORT
11:30
11:45
12:00
12:15
Future Expertise Center // TrendWatcher.com
TrendBattle: op reis door de Toekomst
12:15 - 13:00

Lieke en Richard Lamb maken als influencers en hét trendwatchers-duo van Nederland samen de nodige TrendTravelTrips. Tijdens deze levendige TrendBattle-presentatie inspireren zij de aanwezigen met hun reiservaringen en bespreken de ReisTrends voor de komende jaren. Ook werpen zij vragen op als: hoe kan technologie onze reisbeleving verder intensiveren? Gaan we in de toekomst in een vergrijzend Europa nog wel op reis of halen we de reisbeleving naar ons toe via Virtual Reality?

Door trendstrategeren Lieke en Richard Lamb
Efteling
Van storytelling naar storyselling (NL)
12:15 - 13:00

Deelnemers worden geïnspireerd en gaan met een frisse blik en nieuwe energie naar buiten. Een deel van de lezing zal uit Efteling content bestaan en ik vertel uit mijn 29 jaar ervaring hoe wij elke dag 3.300 medewerkers faciliteren om een verwondering op het gezicht van de gast te krijgen! Tevens wordt er inzicht gegeven hoe men richting een 9+ organisatie kan groeien.

Door Frans Goenee, inspiratiemanager bij Efteling
Schmetterling TravelXL
De voordelen van Schmetterling TravelXL
12:15 - 13:00

In een veranderende toeristische wereld is een sterke partner, waarbij je onafhankelijk blijft, hard nodig. Kom naar onze presentatie en laat je overtuigen van alle voordelen die Schmetterling Travel XL je kan bieden. Wij zijn de nummer 1 voor de verkoop van toerisme in Europa. Ruim 50 jaar toeristische expertise met meer dan 4.000 samenwerkingspartners. Partnerschap op gelijkwaardig niveau, aantrekkelijk en onafhankelijk. Alles uit één hand.

Door Celine Maussen, Schmetterling TravelXL
12:30
12:45
13:00
ANVR
Beste Reisidee 2020
13:00 - 14:00

Kom naar de finale van het Beste Reisidee, waarin de branchegenoten met de drie meest innovatieve ideeën en succesvolle actuele praktijkcases de strijd met elkaar aan gaan. ANVR-directeur Frank Oostdam doet de aftrap, waarna de finalisten zich presenteren aan het publiek en een jury van drie zeer ervaren (reis)ondernemers. Wat vind jij het beste Reisidee van 2020?

13:15
* Amadeus *
Ready to connect with tomorrow's traveler?
13:15 - 14:00

The world of travel is rapidly evolving and so are the needs of the modern traveller. In this session Amadeus will zoom into some of the key trends of future leisure travel and how travel companies can keep up with the pace of constant change.

By Hubert van Velden, Manager Retail - Tour Operators
Neurensics
Een kijkje in het brein van de consument
13:15 - 14:00

Ons gedrag en dus ook koopgedrag, wordt gestuurd door onbewuste processen. Samen met Neurowetenschappers bestudeert Martin de Munnik de werking van merken en marketing in het onderbewuste brein. De kennis opgedaan uit meer dan 50.000 hersenscans deelt De Munnik in deze lezing zodat je morgen zakelijk succesvoller bent dan de concurrent.

Door Martin de Munnik, Founding Partner / Neuromarketing Expert at Neurensics
The Pinfluencers
Ga mee op ontdekkingsreis op Pinterest!
13:15 - 14:00

In deze presentatie neemt Maarten je in vogelvlucht mee welke aspecten belangrijk zijn bij het opzetten, inrichten en beheren van een Pinterest bedrijfsaccount. Pinterest is voor bedrijven een onontdekte bestemming! Hij laat je zien hoe 'pinners' zoeken op Pinterest naar hun droomvakantie en hoe jij als reisprofessional hierop kan inspelen. Daarnaast behandelt hij een marketing casus waarin de mogelijkheden van Pinterest advertising en Pinterest marketing aan bod komen.

Door Maarten Bierman, Pinterest Marketeer bij The Pinfluencers
13:30
13:45
14:00
14:15
Apenheul
Een leuke, zorgeloze dag uit én een bijdrage aan een betere wereld; hoe gaat dat samen?
14:15 - 15:00

Apenheul kennen we allemaal als een van de leukste dagjes uit van Nederland. Maar Apenheul is meer dan dat. Met een missie gericht op het vergroten van de liefde voor de natuur werken wij iedere dag aan een betere wereld. Hoe doe je dat met een commerciële activiteit? Waar loop je tegenaan? En welke voordelen levert dat de organisatie op?

Door Roel Welsing, Algemeen Directeur bij Stichting Apenheul
* Tokyo Convention & Visitors Bureau *
Tokyo Tourism Seminar
14:15 - 15:00

This seminar will focus on the major new phase of development currently occurring in Tokyo. Find out what you should know about Tokyo at present. You’ll be provided with a real insider’s view of the many developments now going on, with helpful hints and ideas for both the media and travel professionals. Tokyo is of course one of the world’s most desirable tourist destinations, now with even more attractions for travelers.

By Akito Tadokoro, Director of Tokyo Convention & Visitors Bureau
Norske Noorwegen Reizen
Ga je mee op reis met de Hurtigruten?
14:15 - 15:00

De presentatie van Norske Noorwegen Reizen neemt jou als reisagent mee naar het prachtige Noorwegen. Wil jij ook eens op jacht naar het Noorderlicht? Of heb je meer interesse in de midzomernacht? Niet alleen dit bespreken we tijdens de presentatie, maar ook informeren we je naar onze prachtige Expeditie Zeereizen.Stap jij mee aan boord van de Hurtigurten? Schrijf je dan nu in en dan zie ik je op de vakdag.

Door Cindy Löwenthal, Retail Manager bij Norske Noorwegen Reizen
14:30
ASP
Aad Struijs Persprijs
14:30 - 15:30

De Aad Struijs Persprijs (kortweg ASP genoemd) is een unieke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek en -communicatie. Het doel van de ASP is bekendheid te geven aan bijzondere, hoogwaardige producties op het gebied van reizen en toerisme, de maker(s) ervan te belonen en daarmee blijvend aandacht te vestigen op de betekenis van professionele reisjournalistiek en -communicatie. Daarbij kijken we ook naar de ontwikkelingen in de reisjournalistiek. Zo is de oorspronkelijke prijs voor printproducties een aantal keer aangepast om voor de editie 2020 te bestaan uit vier categorieën, te weten: tekst print; tekst digitaal; foto en de categorie film. Elke categorie wordt beoordeeld door een vakjury.

14:45
15:00
15:15
* NBTC-NIPO Research *
The Dutch holiday market – trends and developments
15:15 - 16:00

Latest trends and developments from our large scale consumer study on holiday behaviour of the Dutch. We will discuss developments of the total market as well as for specific destinations and target groups.

By Marieke Politiek en Loes Alink, directeuren NBTC-NIPO Research
RED Online
5 learnings voor online travel marketeers
15:15 - 16:00

Ben jij online marketeer in travel? Laat je bijpraten over... de gemiddelde positie is verdwenen in Google Ads, hoe ga je hiermee om? De rol van YouTube for Action in je online strategie. Met advertenties in Stories (Facebook, Instagram en WhatsApp) komen. Lead form extensions in Google inzetten. De impact van ITP op je remarketing strategie.

Door Tijmen Pars en Corné den Braber, online marketeers bij RED Online
15:30
15:45
16:00
TRAVel Media
ZRA Awards
16:00 - 17:00

Het aantal zelfstandige reisadviseurs is nog steeds groeiende in Nederland. TravMagazine biedt deze ondernemers een platform waarop nieuws en informatie te vinden is over actuele onderwerpen. Een van de belangrijkste pijlers van dit platform is de Verkiezing Zelfstandig Reisadviseur van het Jaar. Symposia, in-house meetings met sponsoren, trainingen, studiereizen, het maken van cases en individuele jurering zijn de ingrediënten van deze verkiezing. Het behalen van de titel provinciaal winnaar levert veel publiciteit op. De winnaars worden, voorafgaand aan de Vakantiebeurs Vakdag borrel, bekendgemaakt middels een feestelijke uitreiking in het Experience theater.

16:15
16:30
16:45
17:00
17:15
17:30
17:45
18:00
Jaarbeurs
Vakantiebeurs Vakdag feest
18:00 - 22:00

Onze 50e verjaardag laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. We pakken in 2020 dan ook extra uit tijdens het Vakantiebeurs Vakdag feest, dit jaar gesponsord door TravMagazine, TravelPro, TUI en Ras Al Khaimah. In de speciale festivaltent (tussen hal 12 en hal 7) gaat tussen 18.00 en 22.00 het dak eraf! Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van een spetterende openingsact, een surprise artiest en de beats van een DJ.

18:15
18:30
18:45
19:00
19:15
19:30
19:45
20:00
20:15
20:30
20:45
21:00
21:15
21:30
21:45

Vakantiebeurs Festivaltent

 • Jaarbeurs
  10:40 - 11:00
 • NBTC-NIPO Research
  11:15 - 12:00
 • Future Expertise Center // TrendWatcher.com
  12:15 - 13:00
 • Jaarbeurs
  18:00 - 22:00

Verre Reizen 1 Theater

 • TravelClown
  11:15 - 12:00
 • Efteling
  12:15 - 13:00
 • * Amadeus *
  13:15 - 14:00
 • Apenheul
  14:15 - 15:00
 • * NBTC-NIPO Research *
  15:15 - 16:00

Verre Reizen 2 Theater

 • REiSREPORT
  11:15 - 12:00
 • Neurensics
  13:15 - 14:00
 • * Tokyo Convention & Visitors Bureau *
  14:15 - 15:00
 • RED Online
  15:15 - 16:00

Verre Reizen 3 Theater

 • Travel360°
  11:00 - 17:00

Down Under Theater

 • Schmetterling TravelXL
  12:15 - 13:00
 • The Pinfluencers
  13:15 - 14:00
 • Norske Noorwegen Reizen
  14:15 - 15:00

Experience Theater

No events available!
Registreer je nu gratis
Registreer