50 JAAR VAKANTIEBEURS

Vakantiebeurs Vakdag

Op 15 januari 2020 opende Vakantiebeurs voor de 50e keer haar deuren. Een mijlpaal die we samen met onze bezoekers, partners en exposanten groots hebben gevierd, want met elkaar staan we voor 50 jaar reisgeschiedenis.

Hier lees je wat er tijdens de Vakantiebeurs Vakdag 2020 zoal te beleven viel. Zodra het programma voor 2021 bekend is, vind je dat op deze pagina terug.

Inhoudelijke sessies

Programma

Van inhoudelijke kennis- en netwerksessies van o.a. NBTC-NIPO, Efteling en Vuelandia tot een vooruitblik op de reistrends voor de komende jaren: ontdek hier het inhoudelijke Vakdag-programma.

Exposanten programma

Vuelandia @Europa Theater

Vuelandia trakteert reisagenten op een heerlijk ontbijt en kennissessies.

LEES MEER

Brand USA @USA Theater

Ontdek de veelzijdigheid van de USA tijdens de inspiratiesessies.

LEES MEER

Wereldstadgidsen @Urban Theater

Op citytrip? Dit kunnen de Wereldstadgidsen voor jou betekenen.

LEES MEER

SiteSpirit @Caribbean Theater

Travel Tech inspiratie vind je in het Carribean Theater.

LEES MEER

Uitgelicht

TUI Insights

Dit jaar lanceerden we tijdens de Vakantiebeurs Vakdag een heel nieuw concept exclusief voor TUI verkopende reisprofessionals; de TUI INSIGHTS.

Dubai Tourism

Dubai Theater

Meet the Dubai Experts and hear everything about this exciting destination.

Gastbestemming

Ras Al Khaimah

Als gastbestemming liet Ras Al Khaimah zich op vele manieren zien tijdens de Vakantiebeurs Vakdag. Van hun aanwezigheid op het podium tijdens de officiële opening tot het verzorgen van heerlijke Arabische delicatessen tijdens het Vakdag feest.

Met een gouden randje

Opening

De officiële opening van de Vakantiebeurs 2020 vond traditiegetrouw weer plaats tijdens de Vakdag. De burgemeester van Utrecht beet tijdens deze extra feestelijke editie het spits af, gevolgd door een oogverblindende lasershow. Vervolgens presenteerde NBTC-NIPO de resultaten van het ContinuVakantieOnderzoek en deelden Lieke en Richard Lamb de reistrends voor de komende jaren tijdens een TrendBattle.

Vier je onze verjaardag mee?

Vakdag feest

Onze 50e verjaardag lieten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. We pakten in 2020 dan ook extra uit tijdens het Vakantiebeurs Vakdag feest, dit jaar gesponsord door TravMagazine, TravelPro, TUI en Ras Al Khaimah. In de speciale festivaltent ging tussen 18.00 en 22.00 het dak eraf! Bezoekers genoten onder het genot van een hapje en een drankje van een spetterende openingsact, surprise artiest Tino Martin en de beats van een DJ.

festivaltent
And the winner is

Beste reisidee van 2020

Tijdens de finale van het Beste Reisidee gingen branchegenoten met de drie meest innovatieve ideeën en succesvolle actuele praktijkcases de strijd met elkaar aan. ANVR-directeur Frank Oostdam deed de aftrap, waarna de finalisten zich presenteerden aan het publiek en een jury van drie zeer ervaren (reis)ondernemers.

VAKPRIJS

Aad Struijs Persprijs

De feestelijke uitreiking van de Aad Struijs Persprijs vond net als ieder jaar plaats tijdens de Vakantiebeurs Vakdag op 15 januari 2020.

Feestelijke prijsuitreiking

ZRA Verkiezing 2020

Het aantal zelfstandige reisadviseurs is nog steeds groeiende in Nederland. TRAVel Media biedt deze ondernemers een platform waarop nieuws en informatie te vinden is over actuele onderwerpen. Een van de belangrijkste pijlers van dit platform is de Verkiezing Zelfstandig Reisadviseur van het Jaar.

Symposia, in-house meetings met sponsoren, trainingen, studiereizen, het maken van cases en individuele jurering zijn de ingrediënten van deze verkiezing. Het behalen van de titel provinciaal winnaar levert veel publiciteit op.

De winnaars werden, voorafgaand aan de Vakantiebeurs Vakdag borrel, bekendgemaakt middels een feestelijke uitreiking in het Experience theater.

travmagazine

ZRA uitreiking 2019 tijdens de Vakantiebeurs Vakdag

Registreer je nu gratis
Registreer