Koro River Camp in Botswana: 5-sterren luxe in de wildernis

9 januari 2020

 

Koro River Camp in Botswana: ultiem genieten van de Afrikaanse natuur en er tegelijkertijd een positieve bijdrage aan leveren. Deze luxe lodge is een initiatief van de Timbo Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor de vrije migratie van wilde dieren door het creëren van corridors tussen bestaande natuurgebieden, herintroductie van de zwarte neushoorn en sabelantilope en bescherming van het luipaard. 100% van de opbrengsten van het kamp worden hiervoor ingezet! De lokale bevolking wordt betrokken en ondersteund op het gebied van scholing en werk.

Koro River Camp Botswana

5-sterren luxe in de wildernis

Koro River Camp biedt 5-sterren luxe in een van de weinige rivierbossen van Afrika, middenin de ruige wildernis van Botswana’s Central Tuli Block. Gasten verblijven in een luxe ecologische safaritent met een eigen privé plunch pool. Gasten gaan op safari in een 4WD maar ook een wandelsafari behoort tot de mogelijkheden. Koro River Camp biedt een unieke 4-daagse ‘Leopard Experience’ waarbij de gast leert over hoe je de jachtluipaarden van een afstand kunt ruiken, herkennen of sporen vers zijn en leert luisteren voor tekenen van bijzondere diersoorten in de buurt.

Onderzoek

In het kamp wordt tevens onderzoek gedaan naar de interactie tussen leeuwen, luipaarden en hyena’s en bekijken de onderzoekers van de Universiteit van Wageningen het eetpatroon van de hyena.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk je op www.the-africa-experience.com

Koro River Camp Botswana
Koro River Camp Botswana
Koro River Camp Botswana
Registreer je nu gratis
Registreer