Wereldstadgidsen presenteert

Urban Theater

Kom tijdens de Vakantiebeurs Vakdag naar het Urban Theater en maak kennis met Wereldstadgidsen.

11.15 – 12.00 uur

Op citytrip? Wat de Wereldstadgidsen voor jou kunnen betekenen

Wereldstadgidsen is een groeiend netwerk van ondernemende Nederlandstalige kwaliteitsgidsen in inmiddels ruim 25 wereldsteden. Wat de Wereldstadgidsen met elkaar gemeen hebben? Hun passie voor de stad en lokale expertise, hun persoonlijke aanpak en hun talent om bevlogen tours en citytrips op maat te verzorgen – ook voor jouw groep! In het Urban Theater – en aan hun eigen B2B Booth –  stellen de Wereldstadgidsen zich de hele dag voor.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor alle professionals en consumenten die Antwerpen, Athene, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Buenos Aires, Córdoba, Dublin, Edinburgh,  Granada, Istanboel, Kuala Lumpur, Londen, Madrid, Malaga, Marrakech, Montevideo, Napels, New York, Parijs, Praag, Rio de Janeiro, Rome, São Paulo, Thessaloniki of Valencia op hun bestemmingenlijst hebben staan.

Robbert Reurings (RobBCN, Barcelona)

Robbert Reurings is oprichter van Wereldstadgidsen. Met zijn bedrijf RobBCN geeft hij al jaren op bevlogen wijze tours in Barcelona. Als enige Nederlandstalige gids heeft hij bovendien de licentie te gidsen in de Sagrada Familia.

Sandrina Bokhorst (Persoonlijk Rome, Rome)

Met haar bedrijf Persoonlijk Rome voert Sandrina Bokhorst je op meeslepende wijze mee door de Italiaanse hoofdstad. Ze legde ooit haar baan als communicatieadviseur neer om van haar fascinatie voor Rome haar professie te maken. Wie zijn Rome-reis door haar laat invullen voelt die ziel en zaligheid – en voelt welke diepe indruk de Eeuwige Stad op je achterlaat.

12.15 – 13.00 uur

Verantwoord stadstoerisme: wat kan ik daaraan bijdragen?

Of het nu gaat om Venetië, Dubrovnik of, dichter bij huis, Amsterdam: overtoerisme zorgt in populaire binnensteden niet alleen voor veel geklaag en overlast, het draagt er eveneens aan bij dat de door de toerist zo gewaardeerde  ´authenticiteit´ in rap tempo verdwijnt. Hoe kunnen er andere bruggen geslagen worden tussen de toerist en de locals? Hoe kun jij ervoor zorgen dat het mes aan twee kanten snijdt, zodat de toerist een betere ervaring krijgt, en de local juist profijt heeft van toerisme, in plaats van last? De Wereldstadgidsen uit Berlijn, Dublin en Praag vertellen over hun benadering – en geven je suggesties mee.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor alle professionals die zich bezig houden met (grote)stadstoerisme, zowel in Nederland als daarbuiten.

Tom Bergrath

Tom Bergrath (Berlijn op Maat, Berlijn)

In zijn magazine STADTGEIST, dat hij maakt met Peter Bijl en Paul de Bruijn, beschrijft historicus Tom Bergrath dat Berlijn zoveel meer is dan de historische beelden en hipsteranekdotes die velen kennen. Wie met hem mee op pad gaat, ervaart juist de verhalen erachter. Ze maken Berlijn tot een van de meest intrigerende steden ter wereld.  www.berlijnopmaat.com

Cathelijne De Wit-Peijs (Witty Walks, Dublin)

Waarom Cathelijne De Wit-Peijs zo verzot op Ierland is? Het is de rust en de ruimte. Het landschap, uiteraard. Plus de historie, de cultuur, de mensen en de vele legendes. Met haar bedrijf Witty Walks combineert ze al deze elementen in inventieve wandelingen: zowel in Dublin, alsook in de prachtige natuurgebieden eromheen.

Ales Komarek (Enjoy Prague Tours, Praag)

De in Nederland opgegroeide Tsjech Ales Komarek geeft sinds 2011 rondleidingen in Praag. Hij probeert zijn tours bewust zo samen te stellen, dat je van de stad kunt genieten zonder door de massa opgeslokt te worden. Het maakt Praag nog eens extra een stad om in je hart te sluiten. https://enjoypraguetours.com/

13.15 – 14.00 uur

De stad als spiegel: hoe we stedentrips tot inspiratiereizen kunnen maken

Voor nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie is het goed om even afstand te nemen van de dagelijkse sleur. Ook letterlijk. Om echt tot nieuwe inzichten te komen, is er is ook prikkelende input nodig. En juist dat bieden metropolen als geen ander. Hoe? Dat vertellen de Wereldstadgidsen uit Berlijn, Rome en Napels in deze inspiratiesessie. Tom Bergrath benadert de grillige stadsontwikkeling van Berlijn als een relevant verhaal voor iedereen in veranderingsprocessen. Hij doet dit niet alleen in zijn excursies, maar ook in zijn magazine STADTGEIST.

Om de vertaalslag te maken naar relevante thema´s voor de bezoekende organisatie, werkt Sandrina Bokhorst op historische locaties in Rome samen met ervaren trainers en moderatoren. Iris de Brouwer doet dit juist met een bevlogen yoga instructrice. Samen hebben ze mind-walks ontwikkeld, in de zinnenprikkelende stad bij uitstek: Napels.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor alle professionals die bezig zijn met ´anders´ kijken, strategie, organisatiestructuren en veranderingsprocessen. Voor organisatoren die bezig zijn met ´anders reizen´.

Tom Bergrath

Tom Bergrath (STADTGEIST Magazine, Berlijn)

In zijn magazine STADTGEIST, dat hij maakt met Peter Bijl en Paul de Bruijn, beschrijft historicus Tom Bergrath dat Berlijn zoveel meer is dan de historische beelden en hipsteranekdotes die velen kennen. Wie met hem mee op pad gaat, ervaart juist de verhalen erachter – en de relevantie ervan voor zijn eigen dagelijkse situatie. Ze maken Berlijn tot een van de meest intrigerende steden ter wereld.

Sandrina Bokhorst (Rome PRO)

Met haar bedrijfstak Persoonlijk Rome PRO voert Sandrina Bokhorst bedrijven en organisaties op meeslepende wijze door de Italiaanse hoofdstad. Maar dat niet alleen: ze weet precies die elementen uit de rijke Romeinse historie te pikken, die voor de groep die voor haar staat relevant zijn. Zodat een bezoek aan de Eeuwige Stad niet alleen indruk maakt, maar ook nieuwe inzichten oplevert.

Iris de Brouwer (Local in Naples)

Levend vanuit haar hart, is Iris de Brouwer al 15 jaar local in Napels. Ze geeft er Nederlandstalige stadswandelingen gericht op het leven, de cultuur, het omgaan met het leven van de Napolitaan en hoe de geschiedenis van de stad de levensfilosofie van de Napolitanen beïnvloedt. https://www.localinnaples.com/mindfulness-in-napels/

14.15 – 15.00 uur

Tussen bomen en bos: hoe boek ik een goede gids?

Online platforms die niet alleen tours aanbieden, maar ook lokale ervaringen? Ze zijn er te over. In menig stad stuikel je inmiddels bovendien over de ´free tours´. De markt verandert. Dit zien ook gelicenseerde gidsen, die soms jarenlang hebben moeten wachten om hun examen te doen. Maar wat zijn eigenlijk de eigenschappen van een goede gids? En vooral: waar vind je de gids, die jouw verblijf van meerwaarde voorziet? Ervaringsdeskundigen uit Athene, Madrid, Antwerpen en Malaga berichten.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor alle tour operators en ZRA´s die werken met lokale gidsen.

Monique van Hulst (Let´s meet in Athens, Athene)

Opgegroeid onder de rook van Rotterdam, woont Monique van Hulst al bijna 15 jaar in het land van haar hart: Griekenland. Ze pionierde in Athene, waar ze vanuit haar ondernemersgeest en liefde voor het land een succesvol fietstourbedrijf opzette: Let´s Meet in Athens. En uitbreiding volgde: eerst naar de tweede stad van het land, waar de vestiging Let´s Meet in Thessaloniki nu al twee seizoenen fietstours verzorgt. En nu ook naar het prachtige schiereiland Peloponnesos, dat je via Let´s Meet Peloponnesos als een local kunt ontdekken.

Marijn Scholte

Marijn Scholte (Hemels Madrid, Madrid)

Met een achtergrond in de wereld van de schone kunsten, trok Maastrichtenaar Marijn Scholte naar Madrid. In de Spaanse hoofdstad verdiende hij de gidslicentie. Met die kennis en kwaliteit mag hij zijn gasten rondleiden in nationaal cultureel erfgoed als het wereldberoemde Prado Museum, het Koninklijk Paleis van Spanje en de Kathedraal van Toledo. Hij doet dit op privé-basis, in het Nederlands, onder de naam Hemels Madrid. www.hemelsmadrid.com

Ilse Vanaken

Ilse Vanaken (Groeten uit Spanje, Malaga)

Als ´city girl´ met een hart voor gastronomie, kunst, cultuur, maar vooral mensen in het bijzonder, is stadgids de droomjob voor Ilse Vanaken. Gidsen geeft haar, ondersteund door bloggen, de gelegenheid haar passie te delen. Ze deed het eerder al op gediplomeerde basis in thuisstad Antwerpen – en sinds enkele jaren ook in haar nieuwe thuis: de kleurrijke Spaanse kuststad Malaga. www.groetenuitspanje.com

Carolien Krijnen Antwerp Connection

Carolien Krijnen (Antwerp Connection, Antwerpen)

Al vijftien jaar is Carolien Krijnen beëdigd stadsgids in haar thuisstad Antwerpen. Maar het woord ´stadsgids´ doet haar eigenlijk tekort. Carolien is vooral een ‘storyteller’, die ervan geniet om oude Antwerpse verhalen, gebouwen en bewoners terug tot leven te brengen. Temidden van de Antwerpse gidsen onderscheidt ze zich bovendien als ondernemer: in haar eigen professioneel chocoladeatelier Chocalicious organiseert ze bijzondere chocoladeworkshops voor groepen. www.antwerpconnection.com

15.15 – 16.00 uur

Op citytrip? Wat de Wereldstadgidsen voor jou kunnen betekenen

Wereldstadgidsen is een groeiend netwerk van ondernemende Nederlandstalige kwaliteitsgidsen in inmiddels ruim 25 wereldsteden. Wat de Wereldstadgidsen met elkaar gemeen hebben? Hun passie voor de stad en lokale expertise, hun persoonlijke aanpak en hun talent om – ook voor jouw groep! – bevlogen tours en citytrips op maat te verzorgen. In het Urban Theater – en aan hun eigen B2B Booth –  stellen de Wereldstadgidsen zich de hele dag voor. In deze slotsessie in vatten ze de dag in het Urban Theater bovendien passend voor u samen.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor alle professionals en consumenten die Antwerpen, Athene, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Buenos Aires, Córdoba, Dublin, Edinburgh, Granada, Istanboel, Kuala Lumpur, Londen, Madrid, Malaga, Marrakech, Montevideo, Napels, New York, Parijs, Praag, Rio de Janeiro, Rome, São Paulo, Thessaloniki of Valencia op hun bestemmingenlijst hebben staan. En professionals die benieuwd zijn naar ontwikkelingen op het gebied van citytrips.

Peter Bijl

Peter Bijl (Berlijn op Maat)

Peter Bijl is coördinator van Wereldstadgidsen. Hij heeft een verleden als journalist, programmamaker en cultureel ondernemer. De laatste jaren gidste hij de menig bezoeker door de bewogen historie van Berlijn, als een van de drijvende krachten van Berlijn op Maat.

Robbert Reurings (RobBCN)

Robbert Reurings is oprichter van Wereldstadgidsen. Met zijn bedrijf RobBCN geeft hij al jaren op bevlogen wijze tours in Barcelona. Als enige Nederlandstalige gids heeft hij bovendien de licentie te gidsen in de Sagrada Familia.

Ilse Vanaken

Ilse Vanaken (Groeten uit Spanje, Malaga)

Als ´city girl´ met een hart voor gastronomie, kunst, cultuur, maar vooral mensen in het bijzonder, is stadgids de droomjob voor Ilse Vanaken. Gidsen geeft haar, ondersteund door bloggen, de gelegenheid haar passie te delen. Ze deed het eerder al op gediplomeerde basis in thuisstad Antwerpen – en sinds enkele jaren ook in haar nieuwe thuis: de kleurrijke Spaanse kuststad Malaga. www.groetenuitspanje.com

Wereldstadgidsen

Meer info?

Op woensdag 15 januari heeft Wereldstadgidsen een eigen B2B Trade Unit (8.BL08) tijdens de Vakdag. Je vindt ons ook in stand 11.C050.

Op donderdag 16 t/m zondag 19 januari 2020 geven leden van Wereldstadgidsen doorlopend citytrip consult op het Urban Terras. Ook presenteren ze dan hun steden in het Urban Theater.

Afspraak maken? Mail naar info@wereldstadgidsen.com, bel of app naar +4915776458602 (Peter) of laat een bericht achter via Linkedin, Facebook of Instagram.

 

Registreer je nu gratis
Registreer