Griekenlandliefhebbers kiezen Kreta op bucketlist voor 2024

Deel

Gekopieerd

In een online onderzoek van Griekenland.net konden bezoekers de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete Griekse bestemming voor de zomer van 2024. Kreta werd met 16% van het totaal stemmen (1.116) bijna unaniem gekozen als target op de ‘bucketlist’ voor aankomende zomervakantie. Ook Samos en Corfu gooien hogen ogen bij Nederlanders voor een vakantie in 2024. In totaal kon er worden gekozen uit zeventien verschillende Griekse bestemmingen met een eigen luchthaven. Op het Griekenland Paviljoen in Hal 8 kun je alle informatie inwinnen en krijg je tips van locals voor jouw volgende reis.

Keuze uit twee luchthavens voor Kreta

Vanuit Nederland wordt er zowel op de luchthaven van Heraklion (HER) als die van Chania (CHQ) gevlogen. Heraklion is populair voor plaatsen als Chersonissos, Malia en Koutouloufari. Chania is voor het westen van Kreta interessant met de steden Chania en Rethymnon. Natuurlijk kun je hiervandaan mooi naar de exotische stranden van Balos en Elafonisi.

Top 10 bestemmingen Griekenland 2024

De top 10 van bestemmingen in Griekenland voor 2024 ziet er volgens de resultaten van het onderzoek als volgt uit:

  1. Kreta
  2. Samos
  3. Corfu
  4. Zakynthos
  5. Kefalonia
  6. Kos
  7. Lefkas
  8. Peloponnesos
  9. Lesbos
  10. Karpathos

(bron: Griekenland.net december 2023)

Staat jouw favoriet hier ook tussen? Op het Griekenland Paviljoen staan bestemmingen als Epirus, Kos, Rhodos, Ionische eilanden (Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos), Centraal Griekenland en de Olympische Rivièra. Kom gezellig langs van 11 tot en met 14 januari bij Jaarbeurs Utrecht!

Gerelateerde artikelen