Bezoek India, het land van de tegenstellingen

Deel

Gekopieerd

India is een groot land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land in Zuid-Azië heeft veel te bieden aan reizigers, zoals prachtige tempels, forten, paleizen, kleurrijke markten, levendige steden, spectaculaire landschappen en heerlijk eten. Hieronder een overzichtje met een greep uit de populairste plaatsen om te bezoeken;

De Gouden Driehoek
De Gouden Driehoek is een populaire route in India die de drie belangrijkst steden van het land met elkaar verbindt: Delhi, Agra en Jaipur. In Delhi kun je de levendige staten van Old Delhi verkennen en bezienswaardigheden zoals de Qutub Minar en het Rode Fort bezoeken. In Agra kan je de wereldberoemde Taj Mahal bewonderen en in Jaipur vind je kleurrijke forten en paleizen.

Varanasi
Varanasi is een van de oudste steden ter wereld en wordt beschouwd als een van de heiligste plaatsen in India. Varanasi is gelegen aan de oevers van de heilige rivier de Ganges en is een belangrijk centrum van spiritualiteit en religie. Je kunt hier prachtige ghats (trappen die naar de rivier leiden) bezoeken, waar hindoes hun religieuze rituelen uitvoeren.

Goa
Ben jij een echt feestbeest of strandliefhebber? In dat geval ben je aan het goede adres bij Goa. Deze staat ligt aan de westkust van India en heeft prachtige stranden, hippe bars en clubs én een levendige sfeer. Goa heeft naast zijn hippe barstreet ook een rijke geschiedenis en cultuur, met Portugese invloeden die nog steeds te zien zijn in de architectuur en het eten.

Kerala
Kerala is een staat gelegen aan de zuidwestkust van India. Deze stad staat bekend om zijn prachtige backwaters, stranden en groene heuvels. Naast zijn mooie natuur heeft Kerala ook een rijke geschiedenis en cultuur, met bezienswaardigheden als Fort Kochi, Mattancherry-tempel en de Guruvayur-tempel.

Rajasthan
Dit is een staat in het noordwesten van India en uniek door zijn kleurrijke forten, paleizen en woenstijnlandschap. Een aantal populaire plekken zijn Jaipur, Jodhpur, Udaipur en Jaisalmer. Je kan hier je hart luchten aan de prachtige architextuur, de lokale keuken proeven en de cultuur en tradities van de Rajputs ervaren.

Bovenstaande plekken zijn slechts een greep uit alle mooie, bijzondere plekken in India. Ben jij benieuwd naar meer? India is vertegenwoordigd op Vakantiebeurs 2024.

Gerelateerde artikelen