Jouw reis naar Uganda

Deel

Gekopieerd

Uganda wordt steeds populairder onder toeristen. Uganda, gelegen in Oost-Afrika, staat bekend om zijn prachtige landschappen, culturele diversiteit én rijke geschiedenis. Hieronder een overzicht van een aantal highlights van Uganda;

Bwindi Impenetrable National Park: Tijdens jouw reis naar Uganda mag een bezoek aan Bwindi Impenetrable National Park niet missen. In Bwindi Impenetrable leeft de helft van ’s werelds totale bevolking berggorilla’s! Je kan deze gorilla’s zelfs van dichtbij bekijken tijdens een georganiseerde gorillatrekking.

Queen Elizabeth National Park: In dit park vind je allerlei wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, buffels en nijlpaarden. Door middel van de boottochten en game drives spot je de dieren in hun natuurlijke habitat.

Murchison Falls National Park: Dit Nationaal park staat bekend om zijn spectaculaire watervallen en wilde dierne. Tijdens jouw bezoek kan je een boottocht langs de beroemde watervallen van Murchison maken en tijdens de tocht geniet je van een overvloed aan wilde dieren langs de oever van de rivier de Nijl.

Naast deze mooie natuurparken heeft Uganda ook veel mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Van bergklimmen op de Rwenzori-bergketen, naar wandelen in het prachtige Kidepo Valley National Park tot raften op de rivier te Nijl.

Ben jij heel geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur? Dan ben je in Uganda aan het juiste adres. Er zijn tal van fascinerende bezienswaardigheden. De Kasubi Tombs in Kampala, de hoofdstad van Uganda, zijn bijvoorbeeld UNESCO-werelderfgoedlocatie en bieden je inzicht in de traditionele begrafenispraktijken van de Baganda-stam. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de Bahai-tempel, het Nationaal Museum van Uganda en de Namugongo Martelaren.

Zoals je hierboven kunt lezen biedt Uganda veel mogelijkheden voor een diverse reis. Leuk om te weten; je wordt als toerist met open armen ontvangen door de vriendelijke en gastvrije bevolking. Uganda is vertegenwoordigd tijdens Vakantiebeurs 2024.

 

Gerelateerde artikelen