Suriname, voor degene die op zoek zijn naar natuur, cultuur én avontuur

Deel

Gekopieerd

Aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt Suriname, een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, rijke culturele erfgoed én diversiteit. Ben jij benieuwd wat Suriname allemaal te bieden heeft? Wij sommen een aantal hoogtepunten voor je op;

Amazoneregenwoud: Wist je dat het Amazoneregenwoud meer dan 80% van Suriname beslaat? Daarmee is het een van de grootste attracties. Het regenwoud is de thuisbasis van een bom aan flora en fauna en biedt toeristen de mogelijkheid om te wandelen, te varen, te vissen en te zwemmen in de natuurlijke zwembaden en watervallen.

Paramaribo: De hoofdstad van Suriname. Wist je dat Paramaribo vanwege zijn historische architectuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Verdwaal in de smalle straatjes van de oude binnenstad, waar de koloniale gebouwen uit de 17e en 18e eeuw te zien zijn, en geniet van de diverse keuken en muziek die deze stad te bieden heeft.

Hou jij van avontuur? Dan kun jij je hart ophalen in Suriname. Denk aan kajakken op rivieren, jungletochten, vogels spotten en sportvissen. Daarnaast is Suriname en walhalla voor duikers en snorkelaars, door de prachtige koraalriffen en scheepswrakken voor de kust.

Voor de geschiedenis en cultuur goeroes heeft Suriname ook tal van fascinerende bezienswaardigheden. Het Surinaams Museum in Paramaribo geeft inzicht in de rijke geschiedenis van het land, terwijl het Marron Museum in het binnenland van Suriname de cultuur en tradities van de Marron-gemeenschappen toont.

Nog meer aanraders zijn de Jodensavanne, een voormalige Joodse nederzetting uit de 17e eeuw, en de Galibi-schildpaddenstranden, waar bezoekers de kans krijgen om bedreigde schildpadden te zien die hun eieren leggen.

Ben jij ook enthousiast geworden over Suriname? Dit land biedt een unieke en fascinerende reiservaring voor degene die op zoek zijn naar natuur, cultuur én avontuur.

Suriname is vertegenwoordigd tijdens Vakantiebeurs 2024.

Gerelateerde artikelen