Welke type reizen wordt populair in 2024?

Deel

Gekopieerd

Zoals ieder jaar zijn we al weer druk bezig met het boeken van onze volgende vakantie. Van verre reizen naar mooie bestemmingen tot korte city trips in de buurt. Iedereen kiest de vakantie die het beste bij zich past, maar welke soort vakantie populair is, verschilt ieder jaar. We hebben de populairste type reizen voor 2024 voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Wellicht vind je hier wel je nieuwe vakantie!

Duurzaam reizen

We zijn ons allemaal bewust van het veranderende klimaat en onze eigen rol hierin. Daarom wordt ook voor een vakantie steeds meer gekozen voor duurzame opties. We verblijven bijvoorbeeld graag in duurzaam gemaakte accommodaties en op plekken midden in de natuur. Daarnaast vinden we het steeds belangrijker dat onze vakantie geen negatieve impact heeft op de lokale bevolking en natuur.
Maar ook de reis naar de bestemming toe wordt steeds duurzamer. Zo is de interesse in treinreizen flink gestegen en gaan we in 2024 nog vaker met de trein. Op vakantie gaan met de elektrische auto wordt ook steeds makkelijker. Landen, zoals Frankrijk, die eerst bekend stonden om weinig oplaadpunten hebben een grote slag in de goede richting gemaakt. Een vakantie naar de Côte D’Azur kan nu bijvoorbeeld prima met de elektrische auto.

Betaalbare luxe

Het levensonderhoud thuis wordt steeds duurder, wat er voor zorgt dat we goed op de kosten gaan letten bij het boeken van een vakantie. Maar het liefst leveren we niet in op luxe. Daarom zien we in 2024 een grote zoektocht naar betaalbare luxe op vakantie. Het kiezen van een bestemming is hierin erg belangrijk. We zien dat er steeds vaker wordt gekozen voor een vakantie op een bestemming waar het levensonderhoud goedkoper is dan hier in Nederland.
Daarnaast houden we ook de reistijd korter in 2024 om kosten te besparen. Een vakantie in eigen land of binnen Europa is populair. 

Workation

De term ‘workation’ is sterk in opkomst na de pandemie. Dit betekent dat er tijdens een vakantie werk en plezier gecombineerd wordt. Een voorwaarde voor een goede verblijfplaats tijdens een workation is de aanwezigheid van digitale middelen. Want zonder goede wifiverbinding kan er niet gewerkt worden. Zo wordt er in de ochtend hard gewerkt en kan je in de middag genieten van wat jouw bestemming te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld lekker naar het strand of ontdek de lokale keuken in een restaurant.
Populair in Europa voor een workation is bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk en de Spaanse kust. Buiten Europa blijft Bali onverminderd populair als workation bestemming. 

Zoals op TV

In 2024 worden onze reizen steeds meer geïnspireerd door wat we op TV zien. Zo was B&B vol liefde mateloos populair op de Nederlandse TV en dit zorgt voor een grote vraag naar date-vakanties en singlereizen.
De bestemmingen van Wie is de Mol zijn elk jaar weer razend populair. Het aankomende seizoen speelt zich af in Mexico en we voorspellen dat dit dan ook een veel gevraagde bestemming zal zijn onder Nederlanders. Want wat is er leuker dan de bestemmingen uit de tv-serie in het echt zien?

Maar ook bestemmingen uit buitenlandse series en films kunnen bezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan Kroatië voor Game of Thrones liefhebbers, Griekenland voor fans van Mamma Mia! en Nieuw-Zeeland voor Lord of de Rings fanaten. 

Weet jij al welke vakantie jij gaat boeken voor komend jaar? 

De informatie uit dit blog is gebaseerd op onderzoeken gedaan door Skyscanner, Booking en de VakantieDiscounter. En op populariteit van zoektermen van andere grote touroperators zoals TUI, Sunweb en ANWB. 

 

Gerelateerde artikelen