10x de leukste Kaapstad tips van collega Marloes

Deel

Gekopieerd

Onze collega Marloes heeft afgelopen zomer een reis naar Zuid-Afrika gemaakt. Ze is op veel verschillende plekken geweest. In deze blog geeft zij haar leukste tips voor Kaapstad!

Picknicken met zonsondergang

Of je nu alleen bent, met vrienden/vriendinnen of met jouw partner, een picknick bij Signal Hill is een absolute aanrader. Je hebt hier uitzicht over de stad en fantastisch zicht op de Tafelberg.

 

   

Hiken op Lions Head

De Lions Head is een bekende, uitdagende berg maar niet al te lange hike. Je komt zelfs paden tegen met ladders en handvaten; een echte klim dus! Tijdens de hike geniet je van een prachtig uitzicht over alle kanten van Kaapstad.

Lower main road

In de wijk Observatory vind je de straat Lower main road. In deze straat zitten een aantal leuke restaurants. Mijn favorieten waren Honeybun, Cocoa Cha Chi en Obz Cafe. Wat ik niet meer vergeet is de FAB Pizza bij Cocoa Cha Chi. Deze combinatie staat voor Feta, Avocado en Bacon, geweldige smaak!

Old biscuit Mill

Ben jij in het weekend in de buurt van Old Biscuit Mill? Je kan hier ge-wel-dig eten! Ik ben zelf geen grote fan van het eten en de gerechten in Nederland, maar dit was echt zo goed! Het heet The Neighbourgoods Market, bij de locatie Old Biscuit Mill. Je kan hier ook hele leuke souvenirs shoppen, deze zijn net wat unieker dan andere souvenirs. Je kan deze plek ook kennen uit het afgelopen seizoen van Wie is de Mol.

   

Outdoor cinema

Als je in de zomerperiode naar Zuid-Afrika gaat is een outdoor cinema een aanrader! Wij zijn bij  de outdoor cinema in Kirstenbosch National Botanical Garden geweest, dit was zo leuk!

Wijngaarden

Ben jij een echte wijnliefhebber en wil jij de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen maar al te graag proeven? Rondom Kaapstad heb je Constantia, hier heb je prachtige wijngaarden en boerderijen om deze te proeven. Tip; in Stellenbosch is een nóg ruimer aanbod van prachtige wijngaarden!

     

Zwemmen met zeehonden

Dat klinkt als een droom toch? Bij Houtbaai kun je tussen/met zeehonden zwemmen. Daarnaast is er een marktje met heerlijk eten en de leukste souvenirs.

Township tour door Langa township

Boek een township tour door Langa township op zondag. Naast een indrukwekkende rondleiding met mooie ontmoetingen ga je ook langs hun kerk. De beleving en sfeer die je daar voelt, is niet in woorden uit te drukken.

Duik in de geschiedenis

Je vindt musea over de geschiedenis in het stadsgedeelte en deze zijn allemaal de moeite waard. Wij zijn naar Castle of Good Hope geweest, dit was erg indrukwekkend.

Rondstruinen

In het gebied ‘Gardens’ kun je heel leuk eten en rondlopen. De buurt Woodstock is een echte creatieve buurt, je vindt hier veel muurschilderingen. Je vindt ook mooie plekjes strand bij Clifton Beach en Camps Bay en natuurlijk ook Bo-Kaap niet te missen met alle mooie culturen en gekleurde buurten.

   

Zoals je wellicht kan begrijpen, heeft Marloes een geweldige tijd gehad! Wist je dat Zuid-Afrika vertegenwoordigd is tijdens Vakantiebeurs in 2024? Kom inspiratie opdoen van 11 t/m 14 januari bij Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht!

Gerelateerde artikelen