5x niet zo toeristische tips voor Washington, DC

Deel

Gekopieerd

Staat Washington, DC ook nog op jouw bucketlist? Deze historische en levendige stad barst van de wereldberoemde monumenten en iconische bezienswaardigheden. Terwijl de meeste toeristen zich haasten naar de National Mall en het Witte Huis, zijn er ook tal van verborgen parels en unieke ervaringen in de hoofdstad van de Verenigde Staten! Onze collega Noa, Sales Support, is al meerdere malen in Washington geweest en dat heeft ervoor gezorgd dat zij de leukste, niet zo toeristische plekjes, heeft ontdekt! Lees je mee?

1.Capitol Hill
Loop eens voorbij het Capitool, de wijk Capitol Hill in! Capitol Hill is een hele mooie wijk met brownstones en veel groen. Volg East Capitol st. NE tot je tegen Lincoln Park aanloopt. Hier zit een klein koffietentje (Wine & Butter Cafe) en supermarkt (Market) met heerlijke producten. Je bestelt je koffie to-go aan een klein raampje aan de zijkant van het gebouw. Ben je aan de vroege kant? Dan heb je nog kans om hun fantastische croissants te bemachtigen. Neem je koffie en croissantje mee het park in, of loop richting Eastern Market. Hier vind je lokale winkeltjes en in het weekend een farmers market.

2. Een lokaal ontbijtje
Heb jij zin een lekker ontbijtje? Dit tentje is een geliefde plek van de locals. In dezelfde wijk als bij tip één, Capitol Hill, zit een bakker die alleen maar Pretzels maakt. Alle pretzels worden op verschillende manieren bereid. Noa’s Favorite: De Breakfast Slider! Een bolletje gemaakt van pretzel, met kaas, ei en bacon! Ben je meer een zoetekouw? Ze hebben ook pretzelbolletjes gevuld met Nutella, kaneel óf zelfs calzones gemaakt van Pretzeldeeg.

   

3. De drukte van de stad ontvluchten
Wil jij de drukte van de stad even ontvluchten? Neem de metro naar Old Town Alexandria. Neem de blauwe of gele lijn naar Braddock Road of King Street. Old Town Alexandria is een hele leuke wijk, met vrolijke huizen en kleine straatjes. King Street is de hoofdstraat van deze wijk, hier vind je de meeste boetiekjes, winkels en restaurants. Als je King Street uitloopt kom je bij het water. Old Town heeft een fijn waterfront waar je ook een boottocht kan maken, naar bijvoorbeeld de National Harbour. Heb je zin om lekker te lunchen of dineren? Restaurant Augie’s is een absolute aanrader!

4. The Navy Yard
Zin in een wandeling? Stap met de metro uit bij Eastern Market en loop vervolgens 8th street SE op in de richting van Starbucks. Je loopt 8th street uit en onderweg kan je nog een stop maken in één van de vele restaurants die deze straat heeft. Onderweg kom je langs de barakken van de Navy. Als je op M street SE komt, sla je rechtsaf. Je komt nu in the Navy Yard terecht. Loop tot 4th Street SE en sla hier linksaf. Loop alsmaar rechtdoor, zo kom je bij water uit. Als het een warme dag is, zal je veel kinderen in het water zien spelen. Er is een speciaal openbaar zwembad geplaatst voor kinderen uit de buurt. Zin in een lekkere borrel? Discrict Winery is dé place to go. In The Navy Yard vind je ook het honkbal stadion van de Washington Nationals.

5. Nationaal Arboretum
In Washington DC heb je het Nationaal Arboretum. Dit is een groot park (446 hectare!) met veel verschillende bijzondere planten, bomen en bloemen. Het populaire National Bonsai & Penjing museum van het Arboterum is elke dag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Je kan in het Arboretum ook de Nationale Capitoolzuilen vinden. Deze zuilen werden gebruikt om het Capitool te ondersteunen toen deze werd gebouwd (in 1828). Je kan je zeker 3 uur vermaken in het Arboretum. Neem een lekkere lunch mee en geniet van een picknick op de openbare stukken gras.

Gerelateerde artikelen