7x De leukste Kerstmarkten van Europa

Deel

Gekopieerd

Het einde van het jaar nadert, en daarmee breekt ook de tijd van lichtjes, gezelligheid, Sinterklaas en kerstmarkten aan. Ben jij nog op zoek naar een leuk adres voor een stedentripje in de decembermaand? In onderstaande steden kun je de leukste kerstmarkten vinden (volgens Team Vakantiebeurs). Geniet van jouw ultieme kerstervaring op een van deze plekken!

 

1. Wenen, Oostenrijk (10 november 2023 t/m 4 januari 2024)

De kerstmarkt in Wenen is al een eeuwenoude traditie, die teruggaat tot in de middeleeuwen. De leukste kerstmarkten in Wenen zijn de kerstmarkt voor het Schönbrunn Paleis en de Kerstmarkt bij Rathausplatz, de Wiener Christkindlmarkt.

2. Düsseldorf, Duitsland (23 november 2023 t/m 30 december 2023)

De kerstmarkten in Düsseldorf zijn razend populair onder Nederlanders. Je reist hier gemakkelijk heen met de trein of auto. Er zijn maar liefst zeven kerstmarkten, met elk een ander thema. Handig; alle kerstmarkten zijn op loopafstand van elkaar!

3. Londen, Engeland (17 november 2023 t/m 1 januari 2024)

Het Hyde Park Winter Wonderland moet je absoluut heen als kerstmarkten-fan! Je vind hier naast alle leuke marktkraampjes (ruim 200!) een groot reuzenrad, gezellige schaatsbaan, circus én diversie kerstshows. Naast deze kersmarkt heeft Londen nog een aantal kerstmarkten. Do I need to say more?!

4. Praag, Tsjechië (25 november 2023 t/m 6 januari 2024)

Praag is een echte favoriet. De grootste kerstmarkt is de markt op het plein van de Oude stad. Geniet van live optredens en een lekker biertje. Als je meerdere dagen gaat, neem ook een kijkje bij de kerstmarkten op de Praagse Burcht en het Republiky-plein. Praag is pure romantiek tijdens decembermaand!

5. Maastricht, Nederland (30 november 2023 t/m 31 december 2023)

Blijf je liever in eigen land? Geen probleem! De kerstmarkt in Maastricht zal je ook verrassen. Het thema van de kerstmarkt zegt al genoeg, namelijk; Magisch Maastricht. Naast het struinen over de kerstmarkt, kun je ook een rondje schaatsen op de grote schaatsbaan op het Vrijthof!

6. Kopenhagen, Denemarken (19 november 2023 t/m 31 december 2023)

Kerst in Kopenhagen is een magisch tafereel. De gehele stad wordt omgetoverd tot winterwonderland en er zijn maar liefst (6!) kerstmarkten verspreid over de stad. Wist je dat Kerst in Tivolo Gardens een eigen kersttraditie heeft? Traditiegetrouw wordt heel Tivoli versierd voor het kerstseizoen met 1000 kerstbomen vol lichtjes én 70.000 kerstballen!

7. Boedapest, Hongarije (17 november 2023 t/m 31 december 2023)

Boedapest wordt tijdens de decembermaand ondergedompelt in een zee van kerstlichtjes. De kerstmarkt op het Vörösmarty plein, in stadsdeel Pest, is een hele beroemde kerstmarkt. Je kan hier genieten van typisch Hongaarse gebakjes, glühwein én je shopt de leukste ambachtelijk gemaakte kerstcadeautjes. Extra leuk, vaak ligt er tijdens de decembermaand ook een laagje sneeuw!

Deze 7 kerstmarkten beloven een geweldige ervaring en laten je kennismaken met de diverse kersttradities in Europa. Boek je reis en dompel jezelf onder in de betoverende sfeer van deze magische bestemmingen. Maak herinneringen die je voor altijd zult koesteren tijdens de meest wonderlijke tijd van het jaar!

 

Gerelateerde artikelen