De ultieme reisroute met de camper door West-Amerika

Deel

Gekopieerd

Camperreis door Amerika – de ultieme vakantie van Vakantiebeurs Brand Marketing Manager, Marleen. Marleen vertelt; ‘’Als je van avontuur houdt, maar niet helemaal back to basics wil is een camperreis wat mij betreft de perfecte manier om West-Amerika te ontdekken. Een tijdje terug maakte ik deze reis en dit is echt mijn droomreis, waarvan ik hem ieder jaar zo weer over zou doen. Daarom deel ik graag mijn ultieme reisroute voor West-Amerika met de camper (of auto).”

San Francisco

De stad San Francisco is perfect om je reis te starten. Door het tijdsverschil van Amsterdam naar Amerika ben je vroeg wakker en is mijn tip om de dag vroeg te starten met een stop op gevangeniseiland Alcatraz. De rest van de dag heb je de tijd om de stad te bezichtigen, met als highlights de Golden Gate Bridge, Pier 39 en de kabeltram.

Yosemite

Het eerste National Park (NP) vanuit San Francisco is Yosemite. Er zijn talloze mooie campings midden in de natuur, en dat je in de natuur zit merk je gelijk. Steek het kampvuur aan, spot loslopende herten en kom tot rust, want er is hier geen internet of telefoonbereik. In Yosemite NP vind je veel mooie hiketrails. Wij maakten de hike richting de Yosemite Falls Overlook, een flinke klim, maar zeker de moeite waard.

Las Vegas (via Death Valley)

Van de natuur richting de drukte, vanuit Yosemite NP vervolgt de route door Death Valley naar het bruisende Las Vegas. Het is een flink stuk rijden richting Las Vegas, waar je soms uren niks en niemand tegenkomt, om vervolgens vanuit het niets een stad te zien opkomen. Net buiten Las Vegas heb je veel goede campings, waar je de camper kunt parkeren. Met een uber of taxi ben je binnen een paar minuten in Las Vegas. Neem een drankje, loop rond en kijk je ogen uit! Niet alleen de omgeving is een attractie, maar de mensen die hier rondlopen zijn dat ook.

   

Zion & Bryce Canyon

Twee parken die dicht bij elkaar en Las Vegas liggen zijn Zion NP en Bryce Canyon NP. Ondanks dat ze redelijk dicht bij elkaar liggen, verschillen ze enorm en zijn ze beide enorm de moeite waard om te bezoeken. Wij deden in Zion NP de welbekende Angels Landing trail, een spannende hike waar je geen hoogtevrees voor moet hebben.

Arches National Park & Monument Valley

In de staat Utah bevindt zich het park Arches, wat bekend staat om de stenen bogen die gevormd zijn door de natuur. Een bijzonder park wat je eigenlijk niet wil missen op een rondreis door Amerika. Uiteraard vervolg je de route richting Monument Valley, want als je aan Amerika denkt is dit natuurlijk het ultieme beeld en heb je echt het idee alsof je in een western film bent beland.

   

Grand Canyon (via Page)

De route vervolg je richting Grand Canyon, het bekendste NP van Amerika. Voordat je hier aankomt, is de plaats Page een mooie tussenstop. Ga hier langs de Horseshoe Bend, voor een prachtig uitzicht en Antelope Canyon, waar je onder de rotsen een bijzonder uitzicht krijgt naar boven.

   

Joshua Tree National Park & Palm Springs

Het laatste nationaal park in deze roadtrip is Joshua Tree, bekend om… de Joshua Tree. Je kunt overnachten in Palm Springs, dit is een leuke stop tussen Grand Canyon en Los Angeles. Daarnaast is het echt vlak bij Joshua Tree.

Los Angeles

Als afsluiting van de rondreis is Los Angeles een bijzondere stad vol highlights. Natuurlijk wil je het bekende Hollywood sign niet missen, lopen over de Hollywood walk of fame en fietsen langs het strand van Venice Beach richting Santa Monica. Overnachten in Los Angeles is erg aan te raden bij het strand Malibu, hier heb je een geweldige camping met uitzicht op zee en spot je soms zelfs dolfijnen. Vervolg de route terug naar San Francisco via Highway 1, en route met fantastisch uitzicht langs de zee.

In San Francisco wordt de camper weer ingeleverd en eindigt de reis. In totaal zou ik aanraden om minimaal 3 weken hiervoor uit te trekken, idealiter 4 weken..

Gerelateerde artikelen