Ontdek de opkomende bestemming Madeira

Deel

Gekopieerd

De populariteit van het Portugese eiland Madeira is het afgelopen jaar flink gestegen, en dat is niet zo gek. Door de ligging dicht bij Marokko is het weer er het hele jaar door heerlijk, en je bent op een unieke bestemming, weg van de massa, waar genoeg te doen is om je hele vakantie prima te vermaken.

De bijnaam van Madeira is het Bloemeneiland. Het lijkt op Madeira altijd lente door de weelderige bloemen die overal groeien en bloeien. Je ziet ze tegen de rotsmuren, langs de wandelpaden en op alle markten zijn er bossen vol van te koop.

Op het eiland zelf is veel te doen tijdens een vakantie. We nemen je mee langs de mooiste plaatsen van het eiland.

Madeira, het wandelparadijs

Als je een liefhebber bent van wandelen, is Madeira een van de beste bestemmingen in Europa. Op het eiland vind je maar liefst 200 wandelroutes dwars door de mooiste natuur. Dankzij het prettige klimaat is het ook altijd mogelijk om een wandeling te maken, of je nu een kort ommetje gaat maken of er een paar dagen op uit trekt.

Madeira is een vulkanisch eiland met vele bergen. Hike bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland: Pico Ruivo. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Maar maak ook eens een wandeling langs de ruige kliffen van de kust of dwars door de jungle tijdens een beroemde Levada-hike.

Ontdek de hoofdstad Funchal

De hoofdstad van Madeira is Funchal, en dit is een fijne stad om te verblijven of te bezoeken tijdens je vakantie. In Funchal vind je vooral veel gezelligheid. Zo zijn er veel terrasjes waar je even tot rust kunt komen, markten waar je lokaal groente, fruit of bloemen kunt kopen en mooie tuinen en parken om doorheen te wandelen. Neem ook eens de kabelbaan in Funchal. Deze brengt je naar een prachtige botanische tuin vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

De lavabaden van Porto Moniz

Porto Moniz is een niet te missen stop tijdens je vakantie op Madeira. Hier vind je vulkanische baden waarin je kunt zwemmen. De baden zijn gevormd door lava en gevuld met zeewater uit de Atlantische Oceaan. Heerlijk voor een dagje tot rust komen.

Ontdek de lokale keuken

Op Madeira kun je ook heerlijk eten en drinken. Op het eiland zelf wordt wijn gemaakt. Deze Madeirawijn staat bekend om zijn lange houdbaarheidsdatum. Andere specialiteiten op Madeira zijn Bolo do Caco (een soort brood), Espetada em Pau de Laura (rundvlees aan een spies) en Espada (zwarte degenvis). Op het hele eiland vind je vele restaurants die de lokale specialiteiten serveren.

Maak kennis met dolfijnen en walvissen

Door de prachtige ligging van het eiland in de Atlantische Oceaan is het ook goed mogelijk om tijdens een boottocht (en soms zelfs vanaf de kust) dolfijnen en walvissen te spotten. Het hele jaar door zijn er meer dan 20 verschillende soorten dolfijnen en walvissen te vinden rond het eiland. Er gaan vanaf de kade verschillende excursies op zoek naar de dieren. Van april tot oktober heb je de grootste kans om ze te spotten.

Zoek je meer informatie over een vakantie naar Madeira? Bezoek dan onder andere Mardouro Travel, Dorisol Hotels, Spi Travel en Visit Portugal tijdens de Vakantiebeurs 2024.

Gerelateerde artikelen