Ontdek: Epirus in Griekenland

Deel

Gekopieerd

Epirus is een streek op het vasteland van Griekenland. Wellicht nog niet zo bekend, maar de kustplaatsen Parga en Sivota zijn populaire vakantiebestemmingen en ook bij Nederlanders. Ontdek zelf UNESCO-gebied Zagoria, het ruige natuurgebied van Tzoumerka en de gezellige Griekse stad Ioannina. Op de Vakantiebeurs ga je voor tips naar Hal 8, waar op stand D064 dagelijks een team uit Epirus voor je klaar staat.

Zagoria

Zagoria is in september door UNESCO erkend als werelderfgoed. Het gaat hier om de unieke dorpen die je overigens kunt bezoeken en waar je kunt verblijven. En er valt genoeg te zien en te ontdekken, waaronder de stenen boogbruggen en de Vikos-kloof. Deze kloof is niet alleen een prachtig natuurgebied in Zagoria, maar ook de diepste kloof ter wereld.

Tzoumerka

Tzoumerka is het onbekende en ruige natuurgebied. Een walhalla voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. Ideaal om Tzoumerka te ontdekken is met een fly-drive. Zo kun je van het ene naar het andere hotel hoppen en wandelen naar bijvoorbeeld de hoogste waterval van Griekenland. Hier is geen massatoerisme.

Ioannina

Ioannina is de hoofdstad van Epirus en ligt aan een groot meer. De gezellige wandelpromenade loopt langs het Kastro naar een zone vol terrassen van bars en restaurants. Een echte studentenstad waar je goed kunt eten en waar het tot ’s avonds laat altijd gezellig is. Geniet van een boottochtje over het meer naar het bewoonde eiland zonder naam.

Raften en kanoën

In Epirus stroomt in Zagoria en Tzoumerka het hele jaar door schoon water in de rivieren. Je kunt hier dan ook het hele jaar dor raften en kanoën in de rivier. Erg gaaf en het is voor iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma. Leuk ook als je naar Parga of Sivota op vakantie gaat om dit bij Alpine Zone als dagexcursie te boeken.

Bij stand D064 in Hal 8 van Epirus Holidays, kun je vier ondernemers uit deze streek ontmoeten en een gratis KALA Magazine zomer ’24 afhalen. Hier staan zowel Zagoria, Tzoumerka en Ioannina beschreven in het Nederlands met praktische tips en hoe er te komen.

Alle beelden zijn copyright https://griekenland.net/.

Gerelateerde artikelen