Concept

Veel Nederlanders hebben een ding met elkaar gemeen; ze zijn gek op vakantie. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen leren kennen, verrassend eten proeven en even weg uit onze vertrouwde omgeving. Een bezoek aan de vakantiebeurs sluit hier perfect bij aan.

Een levensechte duikervaring meemaken, een rotswand beklimmen, heerlijke exotische hapjes proeven, sierlijke traditionele dansen bekijken; het is net alsof de bezoekers al zijn aangekomen op hun vakantiebestemming. Niks is minder waar, ze staan midden in Utrecht op de Vakantiebeurs. Werk met ons aan deze prachtige vakantiebeleving.

Profiel

Wie zijn de bezoekers van de Vakantiebeurs? Het is geen verrassing dat zij van vakantie houden. Maar u bent misschien benieuwd naar wat meer feiten. Meer dan de helft van alle bezoekers is man. Bijna 1 op de 5 heeft een huishouden met thuiswonende kinderen. Het gemiddeld inkomen ligt rond de 1,5 x modaal of hoger. De helft van alle bezoekers heeft een opleidingsniveau HBO+.

Gemiddeld geven onze bezoekers bijna € 3.158,- per persoon per jaar uit aan vakanties. Dat is zo’n 2,8 x meer dan de gemiddelde Nederlander!

Een belangrijke reden voor hun om naar de Vakantiebeurs te komen, is het inwinnen van informatie over bestemmingen binnen Europa.

Onze bezoekers zijn verder op zoek naar inspiratie, nieuwe ideeën en persoonlijke voorlichting. Sfeer en uitstraling zijn dus belangrijk. Bezoekers willen in de vakantiestemming komen.

Resultaten 2017-editie

Tijdens de 2017-editie van de Vakantiebeurs kwamen er 108.779 vakantieliefhebbers naar het grootste reisevenement van Nederland. Zij bezochten de Vakantiebeurs gemiddeld 4 uur en 4 minuten. 80% van de bezoekers beoordelen het aanbod van deelnemende reisorganisaties als ‘zeer goed’ dat kwam neer op het gemiddelde rapportcijfer van een 7,3. Meer cijfers, facts en figures?

Facts & Figures Vakantiebeurs 2017
Aantal bezoekers: 108.779
Gemiddelde vakantiebesteding p.p.p.j  € 3.158,00

Meer weten? Bekijk de factsheet 2017 voor meer resultaten.

64

Doet inspiratie op voor meerdere reizen

80

Beoordeelt het aanbod als (zeer) goed

Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs

Programma

Of bezoekers nu hun eerstvolgende vakantie willen boeken, zich willen oriënteren, traditionele hapjes proeven, vast in de vakantiesfeer komen door exotische dansen of muziekvoorstellingen; het kan op de Vakantiebeurs. 

En daar kunt u aan bijdragen, heeft u leuke ideeën? Of wilt u graag deelnemen aan de leuke Kidsroute, de Culinaire Route of de Soloreiziger route? Of heeft u een mooie reisfilm die wij in ons Reisfilmtheater kunnen tonen? Heeft u nog andere vragen; neem dan contact met ons op.