Rondje wereld in één dag

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland. Al 50 jaar een begrip in binnen- en buitenland, want niet vaak worden onder één dak alle zintuigen geprikkeld door zoveel organisaties en locals uit zoveel verschillende landen.

Vijf dagen lang bezoeken meer dan 100.000 reislustige bezoekers en travel professionals de Vakantiebeurs. Met wereldse happen en dranken, dansvoorstellingen, muziek, themaroutes en activiteiten voor jong en oud wordt de vakantievoorpret volop aangewakkerd. Reisorganisaties, hotels en bestemmingen uit alle windstreken laten zich van hun beste kant zien op de beursvloer. In de theaters worden bezoekers geïnspireerd door mooie reisverhalen, workshops en presentaties.

Dé plek om jouw merk, organisatie of bedrijf in de kijker te spelen.

 

Vakantiebeurs in cijfers

Facts & figures

Ruim 100.000 bezoekers reizen jaarlijks af naar Utrecht voor inspiratie voor hun volgende reis.

100.797

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2020

1.106

deelnemers uit 124 landen

2,8x

gaan bezoekers per jaar op vakantie

€ 3.390

wordt jaarlijks p.p. aan vakanties gespendeerd

Vakantiebeurs bezoekersprofiel
Doelgroep

Bezoekersprofiel

Gemiddeld geven Vakantiebeurs-bezoekers € 3.390,- uit aan vakanties per persoon per jaar; 2,5 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander.
Bezoekers komen naar de Vakantiebeurs voor inspiratie, het ontdekken van nieuwe bestemmingen, informatie van reisdeskundigen én om hun eerstvolgende vakantie te boeken. Een doelgroep die je beter wil leren kennen!

Hét moment om te netwerken

Vakantiebeurs Vakdag

Op woensdag 13 januari 2021 trappen we het boekingsseizoen officieel af tijdens de Vakantiebeurs Vakdag. Tijdens deze B2B-dag komen reisprofessionals uit alle windstreken samen onder één dak om te netwerken, geïnspireerd te raken, geüpdatet te worden over de laatste trends en ontwikkelingen op reisgebied én om zaken te doen.

Vakdag in cijfers

Facts & figures

12.925

reisprofessionals bezochten de Vakdag in 2020

77%

is (mede) beslissingsbevoegd

83%

geeft aan in 2021 weer aanwezig te zijn

7,7

gemiddelde rapportcijfer vakbezoekers

Kennisevent voor reisprofessionals

Travel Congress 2021

Vakantiebeurs en ANVR lanceerden in 2019 samen het Travel Congress. Hét onafhankelijke kennisevent voor reisprofessionals, waarbij kennis delen, inspireren en netwerken centraal staan. In een sterk inhoudelijk programma met plenaire keynotes en break-out sessies krijgen bezoekers handvatten toegespeeld die direct toepasbaar zijn in het eigen werkveld.

De volgende editie vindt plaats op 12 januari 2021.

onze partners

Deze partners zijn al aan boord

Contact