Rondje wereld in één dag

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland. Al 50 jaar een begrip in binnen- en buitenland waar handel in de reisbranche in beweging wordt gebracht door het creëren van bijzondere ontmoetingen tussen vakantiegangers, locals, reisaanbieders, reisprofessionals en bestemmingen. Op 6 en 7 april staan ontmoetingen met reisprofessionals centraal tijdens de Vakantiebeurs Vakdagen. En op 8, 9, 10 en 11 april zet je jouw merk, organisatie of bedrijf in de spotlights bij de consument.

Van reiswens naar veilig reisadvies

De inspiratie en informatie start – meer dan ooit – online via de website van Vakantiebeurs, zodat de consument optimaal voorbereid naar het event komt voor direct contact met reisaanbieders voor een persoonlijk reisadvies. Tijdens het event laten reisorganisaties, accommodaties en bestemmingen zich van hun beste kant zien op de beursvloer. In de theaters worden bezoekers geïnspireerd door mooie reisverhalen en presentaties. En uiteraard is er – in samenwerking met verschillende autoriteiten – extra aandacht voor informatie over veilig reizen, hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Oftewel, hoe “vakantievieren” er tegenwoordig uitziet.

COVID-19 maatregelen

Natuurlijk zal Vakantiebeurs 2021 er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Maar geen zorgen, ook op 1,5 meter prikkelt Vakantiebeurs nog steeds de zintuigen voor volop vakantie-inspiratie en reisbeleving.

Lees hier meer over de Vakantiebeurs op 1,5 meter.

Vakantiebeurs 2020 in cijfers

Facts & figures

De feestelijke 50ste editie van de Vakantiebeurs werd in 2020 bezocht door 100.797 vakantieliefhebbers. Ondanks de COVID-19 maatregelen biedt de Vakantiebeurs in 2021 nog steeds 6 dagen aan bijzondere ontmoetingen tussen reisaanbieders, bestemmingen, reisprofessionals en vakantiegangers. De 1,5-meteropzet van de beursvloer en de timeslots geven ruimte aan 45.000 bezoekers. Lees hier alle COVID-19 maatregelen voor aankomende editie.

100.797

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2020

1.106

deelnemers uit 124 landen

2,8x

gaan bezoekers per jaar op vakantie

€ 3.390

wordt jaarlijks p.p. aan vakanties gespendeerd

Vakantiebeurs bezoekersprofiel
Doelgroep

Bezoekersprofiel

Gemiddeld gaven Vakantiebeurs-bezoekers de afgelopen jaren € 3.390,- uit aan vakanties per persoon per jaar; 2,5 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander. Nu meer dan ooit heeft deze bezoeker behoefte aan informatie over het beschikbare aanbod om veilig vakantie te kunnen vieren. Bezoekers komen naar de Vakantiebeurs voor inspiratie, het ontdekken van nieuwe bestemmingen, informatie van reisdeskundigen én om hun eerstvolgende vakantie te boeken. Een doelgroep die je beter wil leren kennen!

Hét moment om te netwerken

Vakantiebeurs Vakdagen

In 2021 is er niet één, maar zijn er twee Vakantiebeurs Vakdagen om voldoende ruimte te kunnen creëren voor persoonlijke ontmoetingen tussen vakgenoten. Tijdens deze B2B-dagen komen reisprofessionals samen om te netwerken, geïnspireerd te raken, geüpdatet te worden over de laatste trends en ontwikkelingen op reisgebied én om zaken te doen. Elke Vakdag krijgt een eigen programma om een gericht publiek aan te trekken. Op dinsdag 6 april ontmoet je daarom vooral directie / management, ambassadeurs en journalisten. De tweede Vakdag (woensdag 7 april) is gericht op ontmoetingen met en inspiratie voor marketeers en productmanagers.

Vakdag 2020 in cijfers

Facts & figures

12.925

reisprofessionals bezochten de Vakdag in 2020

77%

is (mede) beslissingsbevoegd

83%

geeft aan in 2021 weer aanwezig te zijn

7,7

gemiddelde rapportcijfer vakbezoekers

Kennisevent voor reisprofessionals

Travel Congress 2021

Hoewel Vakantiebeurs verschuift naar april, organiseren we op 14 januari wel het jaarlijkse Travel Congress. Dit omdat we merken dat er in de sector veel behoefte is om kennis en ervaringen uit te wisselen, met name als het gaat om afgelopen jaar. Als onderdeel van de reissector willen we hier als Vakantiebeurs graag aan bijdragen. Tijdens het congres is er dan ook speciale aandacht voor de belangrijkste lessons learned naar aanleiding van de COVID-19-crisis. Het congres is volledig virtueel en de (gratis) registratie start in december 2020.

onze partners

Deze partners zijn al aan boord

Contact