Rondje wereld in één dag

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland en de start van een nieuw reisjaar. Al 50 jaar een begrip in binnen- en buitenland waar handel in de reisbranche in beweging wordt gebracht door het creëren van bijzondere ontmoetingen tussen vakantiegangers, locals, reisaanbieders, reisprofessionals en bestemmingen.

Reisorganisaties, hotels en bestemmingen uit alle windstreken laten zich van hun beste kant zien op de beursvloer. In de theaters worden bezoekers geïnspireerd door mooie reisverhalen, workshops en presentaties. Kortom, dé plek om jouw merk, organisatie of bedrijf in de kijker te spelen.

Uiteraard zal Vakantiebeurs 2021 er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Maar geen zorgen, ook op 1,5 meter prikkelt Vakantiebeurs nog steeds de zintuigen voor volop vakantie-inspiratie en reisbeleving.

Lees hier meer over de Vakantiebeurs op 1,5 meter.

Vakantiebeurs 2020 in cijfers

Facts & figures

De feestelijke 50ste editie van de Vakantiebeurs werd in 2020 bezocht door 100.797 vakantieliefhebbers. Ondanks de COVID-19 maatregelen biedt de Vakantiebeurs in 2021 nog steeds 5 dagen aan bijzondere ontmoetingen tussen reisaanbieders, bestemmingen, reisprofessionals en vakantiegangers. De 1,5-meteropzet van de beursvloer en de timeslots geven ruimte aan maximaal 50.000 bezoekers. Lees hier alle COVID-19 maatregelen voor aankomende editie.

100.797

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2020

1.106

deelnemers uit 124 landen

2,8x

gaan bezoekers per jaar op vakantie

€ 3.390

wordt jaarlijks p.p. aan vakanties gespendeerd

Vakantiebeurs bezoekersprofiel
Doelgroep

Bezoekersprofiel

Gemiddeld gaven Vakantiebeurs-bezoekers de afgelopen jaren € 3.390,- uit aan vakanties per persoon per jaar; 2,5 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander. Nu meer dan ooit heeft deze bezoeker behoefte aan informatie over het beschikbare aanbod om veilig vakantie te kunnen vieren. Bezoekers komen naar de Vakantiebeurs voor inspiratie, het ontdekken van nieuwe bestemmingen, informatie van reisdeskundigen én om hun eerstvolgende vakantie te boeken. Een doelgroep die je beter wil leren kennen!

Hét moment om te netwerken

Vakantiebeurs Vakdag

Op woensdag 13 januari 2021 trappen we het boekingsseizoen officieel af tijdens de Vakantiebeurs Vakdag. Tijdens deze B2B-dag komen reisprofessionals samen onder één dak om te netwerken, geïnspireerd te raken, geüpdatet te worden over de laatste trends en ontwikkelingen op reisgebied én om zaken te doen.

Vakdag 2020 in cijfers

Facts & figures

12.925

reisprofessionals bezochten de Vakdag in 2020

77%

is (mede) beslissingsbevoegd

83%

geeft aan in 2021 weer aanwezig te zijn

7,7

gemiddelde rapportcijfer vakbezoekers

onze partners

Deze partners zijn al aan boord

Contact