Wie ga jij ontmoeten?
13-17
januari '21
dagen tot de vakantiebeurs
Ook op 1,5 meter volop bijzondere ontmoetingen met reislustige vakantiegangers

Vakantiebeurs 2021

Vakantiebeurs is traditiegetrouw dé start van een nieuw reisjaar. Nu meer dan ooit speelt het event een rol in het opnieuw aanjagen van de honger naar reizen. Tegelijkertijd geeft het houvast en richting aan (vak)bezoekers in deze tijd. Extra aandacht gaat komende editie uit naar de informatievoorziening over veilig reizen en hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Oftewel, hoe “vakantievieren” er tegenwoordig uitziet.

COVID-19 maatregelen

Uiteraard zal Vakantiebeurs 2021 er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Het event wordt ingericht volgens de 1,5-meter normen vastgesteld binnen het reeds goedgekeurde evenementenprotocol. Maar geen zorgen, ook op 1,5 meter biedt Vakantiebeurs nog steeds volop mogelijkheden voor bijzondere ontmoetingen met reisprofessionals en reislustige vakantiegangers.

VAKANTIEBEURS 2020 IN CIJFERS

Facts & figures

De feestelijke 50ste editie van de Vakantiebeurs werd in 2020 bezocht door 100.797 vakantieliefhebbers. Vakantiebeurs 2021 zal er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Echter, ondanks alle maatregelen biedt het event nog steeds gedurende 5 dagen de kans om bijzondere ontmoetingen te creëren tussen reisaanbieders, bestemmingen, reisprofessionals en vakantiegangers. De 1,5-meteropzet van de beursvloer en de timeslots geven ruimte aan maximaal 50.000 bezoekers. Lees hier alle COVID-19 maatregelen voor aankomende editie.

100.797

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2020

1.106

deelnemers in 2020

2,8x

gaan bezoekers per jaar op vakantie

€ 3.390

wordt jaarlijks p.p. aan vakanties gespendeerd

Bezoekersprofiel

Ontmoet de
reislustige
bezoeker

De Vakantiebeurs-bezoeker gaf afgelopen jaren gemiddeld € 3.390,- per persoon per jaar uit aan vakanties. Dit is € 2.000,- meer dan de gemiddelde Nederlander. Nu meer dan ooit heeft deze bezoeker behoefte aan informatie over het beschikbare aanbod om veilig vakantie te kunnen vieren.

Al 50 jaar een begrip

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland en de start van een nieuw reisjaar. Een begrip in binnen- en buitenland waar handel in de reisbranche in beweging wordt gebracht door het creëren van bijzondere ontmoetingen tussen vakantiegangers, locals, reisaanbieders, reisprofessionals en bestemmingen.

Zet jouw organisatie op de kaart

Deelnamemogelijkheden

Zet jouw organisatie, bestemming of reisproducten op de kaart bij reisfanaten. Van een all-in standbouwpakket tot online promotiemogelijkheden; deelnemen aan de Vakantiebeurs kan met ieder budget en gericht op elke (marketing)doelstelling.

Online branding

Stands & all-in pakketten

Laat je merk, organisatie of bestemming opvallen met een spraakmakende stand.

LEES MEER

Theaters & presentaties

Verzorg een inspirerende presentatie of workshop in één van de theaters.

LEES MEER

Branding & sponsoring

Breng jouw merk of boodschap onder de aandacht middels branding en sponsoring.

LEES MEER

Laatste updates

Coronavirus

Lees het laatste nieuws over het coronavirus (COVID-19) voor de reisbranche op de website van ANVR.

Ontmoet de reisprofessional

Vakdag

Op woensdag 13 januari 2021 trappen we het reisjaar officieel af met de Vakantiebeurs Vakdag. Tijdens deze B2B-dag komen reisprofessionals samen om te netwerken, geïnspireerd te raken én om zaken te doen.

onze partners

Deze partners zijn al aan boord

Contact