Jouw reis begint hier

Vakantiebeurs & Travel Trade Day 8 t/m 12 januari 2025

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland. Een begrip in binnen- en buitenland, want niet vaak worden onder één dak alle zintuigen geprikkeld door zoveel organisaties en locals uit zoveel verschillende landen. Bezoekers komen naar het event om inspiratie op te doen, nieuwe bestemmingen te ontdekken, inhoudelijke informatie te halen en om hun eerstvolgende vakantie te boeken.

Ben jij aanwezig op hét reisevent van het jaar in Jaarbeurs, Utrecht?
VAKANTIEBEURS 2024 IN CIJFERS

Facts & figures

Vakantiebeurs werd in 2024 bezocht door 71.122 vakantieliefhebbers.

71.112

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2024

1052

deelnemers in 2024

100+

landen waren aanwezig op Vakantiebeurs 2024

7

gemiddelde cijfer van onze exposanten

HET CENTRUM VAN DE WERELD

Dutch Travel Week

 Tijdens Vakantiebeurs ga je als wereldreiziger in één dag de wereld rond. Samen met het Travel Congress en de Travel Trade Day brengen we van 8-12 januari 2025 de reiswereld in haar volledigheid naar Utrecht.

Al 50 jaar een begrip

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland. Een begrip in binnen- en buitenland waar handel in de reisbranche in beweging wordt gebracht door het creëren van bijzondere ontmoetingen tussen vakantiegangers, locals, reisaanbieders, reisprofessionals en bestemmingen. Het event brengt de (reis)wereld samen en maakt van elke bezoeker een wereldreiziger.

Zet jouw organisatie op de kaart

Deelnamemogelijkheden

Zet jouw organisatie, bestemming of reisproducten op de kaart bij reisfanaten. Van een all-in standbouwpakket tot online promotiemogelijkheden; deelnemen aan de Vakantiebeurs kan met ieder budget en gericht op elke (marketing)doelstelling.

Online branding

Stands & all-in pakketten

Laat je merk, organisatie of bestemming opvallen met een spraakmakende stand.

LEES MEER

Vakantiebeurs-2023-theater-met-mensen

Theaters & presentaties

Verzorg een inspirerende presentatie of workshop in één van de theaters.

LEES MEER

Branding & sponsoring

Breng jouw merk of boodschap onder de aandacht middels branding en sponsoring.

LEES MEER

Exposanten over Vakantiebeurs

Wat zeggen exposanten over hun deelname aan Vakantiebeurs? Lees hieronder de quotes van verschillende exposanten over editie 2023.

Sawadee-logo-Vakantiebeurs-2023

Bastiaan Govers – Sawadee

“Vakantiebeurs 2023 betekent voor Sawadee het signaal dat reizen weer volledig terug van weggeweest is. De behoefte aan een Vakantiebeurs lijkt groter dan ooit. Nooit eerder werden er zoveel reizen geboekt op de vakantiebeurs als dit jaar”.

Holland America Line logo Vakantiebeurs 2023

Amanda Krans-Schouten – Holland America Line

“Veel kwalitatieve bezoekers, ze weten veel gerichter wat ze willen en zoeken in een vakantie. Verrassend is de wens naar verre bestemmingen zoals Azië en het Caribisch gebied in tegenstelling tot voorgaande jaren”.

TUI logo Vakantiebeurs 2023

Joeri Baczkowski – TUI

“Wat fijn om opnieuw de bezoekers te laten wegdromen over hun volgende vakantie”.

Corendon-logo

Tessa Hoogduin-Meerman – Corendon

“We stonden deze editie met de grootste stand ooit op de Vakantiebeurs. De Corendon Club House is alle dagen druk bezocht door enthousiaste potentiële klanten en veel van onze partners en relaties. We kijken dan ook terug op een succesvolle beurs”.

jamaica-tourist-board

Hans van Wamel – Jamaica Tourist Board

“Na 3 jaar is het zo positief om de bezoekers te informeren over de bestemming Jamaica. Er hangt een positieve sfeer onder de bezoekers en standhouders. Men wil weer op reis, geld uitgeven voor bijzondere reizen, unieke ervaringen, locals ontmoeten en zoekt naar een afwisselend programma met beleefmomenten en uiteindelijk een paar dagen rust. Op deze beurs is de vraag naar combinaties en rondreizen per auto enorm groot. De Caribbean Village, waar Jamaica ook staat, heeft veel sfeer, een vibe met ritmische muziek, Caraïbisch eten en heerlijke drankjes. Yeah man, wij kijken uit naar een geweldig jaar en naar de volgende Vakantiebeurs”.

Logo-verkeersbureau-Oman-Vakantiebeurs-2023

Evelyn Groenenberg – Verkeersbureau Oman

”Echt heel leuk dat we weer zoveel mensen hebben kunnen inspireren. Mensen zijn op zoek naar belevenissen en unieke bestemmingen. Fijn dat we weer vooruit kunnen kijken en COVID (bijna) geen issue meer is. Mensen zijn echt weer aan het dromen en weer aan de bucketlist aan het werken. Oman is zo’n bucketlist item”.

Ontmoet de reisprofessional

Travel Trade Day
8&9 januari

In 2025 vindt de Vakdag op 8&9 januari plaats. De Vakantiebeurs start traditiegetrouw met de Travel Trade Day, tijdens deze b2b-dag komen reisprofessionals samen om te netwerken, geïnspireerd te raken én om zaken te doen. V

ALLE OGEN OP JOU GERICHT

Deelname

Vier dagen lang bezoeken reislustige consumenten en reisprofessionals de Vakantiebeurs. Dé plek om jouw merk, bedrijf of organisatie in de kijker te spelen. Of je nu werkt voor een grote organisatie of een kleine specialist, laat zien dat jouw organisatie deel uitmaakt van het speelveld.
Registreren
Contact