Wie ga jij ontmoeten?
6-11
april '21
dagen tot de vakantiebeurs
Ook op 1,5 meter volop bijzondere ontmoetingen met reislustige vakantiegangers

Vakantiebeurs 2021

Ondanks de toenemende interesse in vakanties, heeft de branche nog steeds te maken met terughoudendheid in boekingen. Normaal trappen we in januari met elkaar het nieuwe boekingsseizoen af, maar uit gesprekken met diverse partijen in de reissector en onderzoek onder onze bezoekers is gebleken dat januari voor 2021 niet het juiste moment is.

Om Vakantiebeurs beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften vanuit de reiswereld én de consument, hebben we besloten de Vakantiebeurs eenmalig te verplaatsen naar april 2021.

COVID-19 maatregelen

Uiteraard zal Vakantiebeurs 2021 er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Het event wordt ingericht volgens de 1,5-meter normen vastgesteld binnen het reeds goedgekeurde evenementenprotocol. Maar geen zorgen, ook op 1,5 meter biedt Vakantiebeurs nog steeds volop mogelijkheden voor bijzondere ontmoetingen met reisprofessionals en reislustige vakantiegangers.

VAKANTIEBEURS 2020 IN CIJFERS

Facts & figures

De feestelijke 50ste editie van de Vakantiebeurs werd in 2020 bezocht door 100.797 vakantieliefhebbers. Vakantiebeurs 2021 zal er vanwege de COVID-19 maatregelen eenmalig anders uit komen te zien. Echter, ondanks alle maatregelen biedt het event nog steeds gedurende 6 dagen de kans om bijzondere ontmoetingen te creëren tussen reisaanbieders, bestemmingen, reisprofessionals en vakantiegangers. De 1,5-meteropzet van de beursvloer en de timeslots geven ruimte aan 45.000 bezoekers. Lees hier alle COVID-19 maatregelen voor aankomende editie.

100.797

vakantieliefhebbers bezochten de Vakantiebeurs in 2020

1.106

deelnemers in 2020

2,8x

gaan bezoekers per jaar op vakantie

€ 3.390

wordt jaarlijks p.p. aan vakanties gespendeerd

Bezoekersprofiel

Ontmoet de
reislustige
bezoeker

De Vakantiebeurs-bezoeker gaf afgelopen jaren gemiddeld € 3.390,- per persoon per jaar uit aan vakanties. Dit is € 2.000,- meer dan de gemiddelde Nederlander. Nu meer dan ooit heeft deze bezoeker behoefte aan informatie over het beschikbare aanbod om veilig vakantie te kunnen vieren.

Al 50 jaar een begrip

Concept

De Vakantiebeurs is hét jaarlijks terugkerende reisevenement van Nederland. Een begrip in binnen- en buitenland waar handel in de reisbranche in beweging wordt gebracht door het creëren van bijzondere ontmoetingen tussen vakantiegangers, locals, reisaanbieders, reisprofessionals en bestemmingen. Nu meer dan ooit speelt het event een rol in het opnieuw aanjagen van de honger naar reizen. Tegelijkertijd geeft het in deze tijd houvast en richting aan (vak)bezoekers.

Zet jouw organisatie op de kaart

Deelnamemogelijkheden

Zet jouw organisatie, bestemming of reisproducten op de kaart bij reisfanaten. Van een all-in standbouwpakket tot online promotiemogelijkheden; deelnemen aan de Vakantiebeurs kan met ieder budget en gericht op elke (marketing)doelstelling.

Online branding

Stands & all-in pakketten

Laat je merk, organisatie of bestemming opvallen met een spraakmakende stand.

LEES MEER

Theaters & presentaties

Verzorg een inspirerende presentatie of workshop in één van de theaters.

LEES MEER

Branding & sponsoring

Breng jouw merk of boodschap onder de aandacht middels branding en sponsoring.

LEES MEER

Laatste updates

Coronavirus

Lees het laatste nieuws over het coronavirus (COVID-19) voor de reisbranche op de website van ANVR.

Ontmoet de reisprofessional

Vakdagen
6 & 7 april

In 2021 is er niet één, maar zijn er twee Vakantiebeurs Vakdagen. Tijdens deze B2B-dagen komen reisprofessionals samen om te netwerken, geïnspireerd te raken én om zaken te doen. Op 6 april ontmoet je vooral directie / management, ambassadeurs en journalisten. Dag 2 (7 april) is gericht op ontmoetingen met en inspiratie voor marketeers en productmanagers.

Kennisevent voor reisprofessionals

Travel Congress
14 januari

Om het jaar 2021 wel traditiegetrouw met elkaar te starten, organiseren we een virtueel Travel Congress. Met aankomende editie speciale aandacht voor de belangrijkste lessons learned naar aanleiding van de COVID-19-crisis. De (gratis) registratie start in december 2020.

onze partners

Deze partners zijn al aan boord

Contact