Header background image
Bewust reizen

Duurzaamheidsroute

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker element in het nieuwe reizen. Vakantiebeurs sluit zich graag aan bij deze thema’s en ontwikkelde zodoende de duurzaamheidsroute, langs partners die vakanties en reizen aanbieden met daarbij duurzaamheid in het achterhoofd. Veel van onze deelnemers bezitten dan ook het Travelife Partner-certificaat.

Travelife Partner-certificaat

Travelife is een wereldwijd erkend certificeringsprogramma voor duurzaam toerisme, goedgekeurd door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Gecertificeerde experts hebben duurzaamheidsbeleid, kopen milieuvriendelijk in en bevorderen groen woon-werkverkeer. Ze stimuleren lokale partners duurzamer te ondernemen in accommodaties en excursies. Reizigers worden aangemoedigd duurzame voorzieningen te gebruiken, waardoor vakantiebestemmingen zich duurzaam kunnen ontwikkelen met zorg voor mens, dier en natuur. Het Travelife-keurmerk garandeert reizigers dat ze kiezen voor een organisatie die duurzaam toerisme hoog in het vaandel heeft.

Deelnemers

“Naast het hebben van een duurzame certificaat, een speciaal compensatie bos wat meteen ook voedsel oplevert voor lokale projecten, hebben we ook speciale reizen ontwikkeld die een low impact hebben. “

“Wij ontwerpen met lokale partners ‘regeneratieve’ reizen, reizen waarin de gasten hands-on activiteiten doen die een directe positieve impact maken op de lokale bevolking en/of natuur.”

“Alle CO₂-uitstoot van vluchten en autoritten van onze klanten, alsook die van al onze eigen bedrijfsactiviteiten wordt gecompenseerd. Hierdoor is elke geboekte reis volledig CO₂-neutraal.”

“Wij bevorderen actief milieuvriendelijke activiteiten, zoals trektochten, die minimale invloed hebben op het milieu. Onze gidsen zijn getraind om de principes van ‘Leave No Trace’ te volgen, zodat we deze prachtige regio’s achterlaten zoals we ze hebben aangetroffen.”

“Onze safari’s worden gepland en georganiseerd met het oog op het behoud van wilde dieren. We richten ons op natuurbehoud- en familiesafari’s, waarbij je door de mooiste natuurgebieden reist, conservation projecten bezoekt en natuurbeschermers ontmoet.”

“We streven ernaar een reis aan te bieden die reizigers onvergetelijke herinneringen geven én de lokale bevolking optimaal laat profiteren van hun bezoek. We kiezen voor kleine, lokale partners zodat er meer geld in het vakantieland blijft en de sociaal economische positie van de lokale bevolking sterker wordt.”

“Elke reis is volledig CO₂-neutraal. We compenseren de uitstoot van vluchten, auto’s en onze eigen bedrijfsactiviteiten. Ook investeren we in schone kookovens in China en India.”

“We hechten veel waarde aan de oorspronkelijke cultuur van Sri Lanka en vinden het belangrijk dat de lokale bevolking van het toerisme kan profiteren.”

“Wij vinden het belangrijk dat de veelal armoedige Cubaanse bevolking profiteert van het opkomend toerisme. Dit doen wij door ons te richten op wat Cuba aan natuur, en cultuur te bieden heeft, i.p.v. gebruik te maken van commerciële resorts.”

“Aeterna Reizen wil zoveel mogelijk bijdragen aan een leefbare wereld in de toekomst. Daarom reizen wij per trein en moderne touringcar – een milieuvriendelijke en relaxte manier om Europa te ontdekken.”

“Jouw Afrika Reis maak gebruik van kleinschalige duurzame accomdaties, daarnaast werken ze mee aan hele leuke projecten zoals de Honeybeeheroes en Shongo (naschoolse opvang in Stellenbosch Zuid-Afrika).”

“Wij reizen op puur windenergie, we zeilen van de ene haven naar de andere. Stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en een windgenerator. De bestemming hangt af van weer en wind. De groenste manier van reizen.”

“Op de lodge gaan we zuinig met milieu om. Er zal niet onnodig water verspild worden. Denk hierbij aan de tuin sproeien, dagelijks wassen. Gescheiden afval. Geen verspilling van ingredienten, niet onnodig aan houden van airconditions en lampen.”

“We are a destination that only promotes travel via rail or ferry for sustainable reasons. We have many sustainable features, from our focus on walking and cycling, e-bike hire, local produce using local foraged ingredients, local makers of glass produce, artwork, wood sculptures and more!”

“The core of all STB activities consists of a commitment to sustainability, on which the placement of Slovenia as a safe, green and engaging destination for authentic boutique five-star experiences is based.”

“De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. Fox en ANWB Reizen zijn zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die minimaal impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Al onze duurzame doelstellingen voor 2025 staan beschreven in onze Groene Ambitie.”

“Wij steunen verschillende lokale initiatieven. Zo stimuleren wij ontmoetingen met lokale inwoners waardoor onze reizigers meer over hun leven, traditie, etc. te weten komen. Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud in Costa Rica.”

“In 2020 zijn we partner geworden van Travelife. We voeren onze reizen zo duurzaam mogelijk uit. De nadruk ligt dan op het eerlijk verdelen van opbrengsten onder de lokale bevolking en het ondersteunen van lokale projecten. Verder trachten we de CO-2 afdruk van de reizen zo veel mogelijk te verkleinen of te compenseren.”

“Wij kiezen hotels en excursies met zorg. Aandacht voor kleinschaligheid en lokale ondernemers. Daarnaast hebben wij een duurzame bedrijfsvoering.”

“Bij Sawadee vinden we het belangrijk om reizen te organiseren met oog voor mens, cultuur en milieu. Dit doen we onder andere door het bezoeken van duurzame accommodaties en lokale projecten, en investeren we in natuurbehoud en -herstel.”

blijf op de hoogte

Ja, stuur me de nieuwsbrief

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de Vakantiebeurs nieuwsbrief. Je kan je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

    Registreren
    Tickets