Ga wijs op reis!

Reizen is leuk en nog leuker met een goede reisvoorbereiding! Daarom informeren wij jou waar je rekening mee moet houden om onbezorgd op reis te kunnen.  Voor al je vragen over inentingen, reispapieren, visa, verzekeringen, wat je mee terug naar Nederland mag nemen, veiligheid of zonder partner reizen met je kind: je kunt terecht op het Wijs-op-reisplein!

Daar vind je de Douane, de GGD, Buitenlandse zaken, IKO en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Nederland wereldwijd

De wereld is mooi, dus trek erop uit. Geniet daarbij onbezorgd door je goed voor te bereiden. Dit doe je door een geschikte reisverzekering af te sluiten, geldige reisdocumenten (paspoort/visa) mee te nemen en vooraf het reisadvies te lezen.

Heb je hulp of meer informatie nodig? Waar je ook bent, met de 24/7 BZ producten heb je overal toegang tot hulp en advies. Download nu de Reisapp van Buitenlandse Zaken en de Douane met reisadviezen. Ook kan je in de app met 1 druk op de knop direct contact opnemen met het contact center van Nederland Wereldwijd. Je kunt ook +31 (0)247 247 247 bellen. We zitten 7 dagen in de week, 24 uur per dag klaar voor informatie, reisadviezen en noodgevallen. Ook is BZ bereikbaar via Twitter: @247BZ.

Kom langs de stand van het ministerie van Buitenlandse Zaken op het Wijs-op-reisplein voor informatie over een goede reisvoorbereiding en ga op de foto met als achtergrond je favoriete vakantiebestemming!

Het meenemen van producten van beschermde dieren- en planten, mag dit?

Ivoren beeldjes, slangenleren tassen of stukken koraal. In het buitenland zijn ze vaak vrij te koop. Om deze mee te nemen naar Nederland heeft u misschien CITES-vergunningen nodig. Bij de stand van RVO op het Wijs-op-Reisplein voorzien we u van informatie zodat u weet waar u aan toe bent als u een product ziet afkomstig van een beschermde plant- of diersoort.

Heeft u voor het product dat u mee wilt nemen naar huis een CITES-vergunning nodig? Vraag deze CITES-vergunning aan bij RVO. RVO houdt zich bezig met de vergunningverlening en monitort zo de handel in beschermde plant- en diersoorten. Met de juiste CITES-vergunningen voorkomt u dat RVO handhavend hoeft op te treden. RVO houdt zich namelijk ook bezig met de bestuursrechtelijke handhaving van het CITES-verdrag. Door de afgifte van vergunningen en de handhaving wordt de handel in beschermde plant- en diersoorten gereguleerd waardoor natuurlijke populaties in stand kunnen worden gehouden.

Kom langs voor advies bij onze stand of check de website.

 

Wat mag mee langs de douane?

Goed voorbereid op reis gaan betekent ook verstandig weer thuis komen.

Bij de stand van de Douane op het Wijs-op-Reisplein krijg je informatie over wat je  wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland. Medewerkers van de Douane vertellen je graag welke veel voorkomende fouten reizigers maken en waarom het zo belangrijk is om sommige spullen niet mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen of snuisterijen gemaakt van exotische dieren of planten.

Laat je bijpraten en download de Reisapp van de Douane en Buitenlandse Zaken. Dan kan je altijd checken of iets mee mag.

Gezond op reis, gezond weer thuis

Op vakantie, familiebezoek, backpacken of op zakenreis; daar kijk je toch naar uit? Maar we willen ook gezond weer thuis komen. Vraag daarom advies bij de GGD over vaccinaties, malariapillen en andere zaken waar je op moet letten.

GGD: daar kun je mee op reis!

Alleen op reis met uw kind

Reist u alleen met uw kind? Of reist een familielid/vriend met uw kind zonder u? Minderjarige kinderen hebben toestemming nodig om naar het buitenland te reizen. De ouders, verzorgers of personen met het gezag moeten die toestemming geven. Bij de grensovergang kan de Koninklijke Marechaussee controleren wie het gezag heeft en, indien nodig, of er toestemming is.

Het Centrum IKO adviseert over welke reisdocumenten nodig zijn. Ga goed voorbereid op reis! Bij de stand van Centrum IKO leggen wij dit graag aan u uit en denken wij met u mee! Niet gelukt om langs de stand te komen? Kijk op www.metkindopreis.nl, volg het stappenplan of neem contact met ons op via  088 800 9000.

blijf op de hoogte

Ja, stuur me de nieuwsbrief

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de Vakantiebeurs nieuwsbrief. Je kan je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Dit wil je niet missen! Zorg dat je direct de laatste nieuwtjes, vakantie-inspiratie en de leukste winacties in je inbox hebt.

    Registreren
    Tickets